Bliv Boligklar
Hos os får du hurtigt svar på, om du kan realisere din boligdrøm. Du kan ringe og booke et boligmøde med 1 times varsel. Allerede dagen efter mødet får du svar på, om du kan låne til din drømmebolig.
Engang var andelsboligmarkedet et boligmarked for de særligt indviede, hvor man enten skulle stå på venteliste i årevis eller kende nogen, som kendte nogen, for at få fingrene i en billig andelsbolig. Sådan er det ikke længere. I takt med at den offentlige vurdering er steget markant, er priserne på de fleste andelsboliger også røget i vejret. Det betyder, at det er blevet dyrere – men også betydeligt lettere – at erhverve sig en andelsbolig.
Hvis du går med tanker om at købe en andelsbolig, er der en række overvejelser, der er gode at gøre sig:
Er andelsboligen stadig en attraktiv boligform? Og hvorfor skal man købe en andelsbolig frem for at leje eller eje sin bolig?
I Arbejdernes Landsbank er vi eksperter på området og kan svare på de fleste af de spørgsmål, som du måtte stå med, hvis du overvejer at købe eller sælge en andelsbolig.
Tag evt. også fat i vores samarbejdspartner TestaViva, som kan hjælpe dig hurtigt og trygt igennem den juridiske del af et boligkøb. Læs om Juridisk Køberrådgivning
Nedenfor giver vi dig gode råd om fordele og ulemper ved at købe og bo i en andelsbolig.
Selvom priserne på mange andelsboliger er steget, kan du generelt set erhverve dig en andelsbolig for færre penge end en tilsvarende ejerbolig.
Det er i de fleste tilfælde stadig lettere at sælge en andelsbolig – f.eks. via ventelisten – når du skal af med den igen.
Ofte er der ikke brug for en ejendomsmægler, når du skal købe eller sælge en andelsbolig, og du har heller ingen omkostninger til skøde-, tinglysnings- og registreringsafgift. Det er dog altid at foretrække at alliere sig med en kompetent rådgiver, som kan være med i processen, når du overvejer at købe en andelsbolig.
Du betaler ikke ejendomsværdiskat for en andelsbolig. Til gengæld har den enkelte andelshaver ikke skattemæssig glæde at foreningens renteudgifter.
I mange andelsboligforeninger vil du finde bløde værdier, hvor solidaritet og det sociale vægtes højt. Det kan betyde, at du har nogle pligter, som du ikke har i en ejerforening, men fordelen er omvendt, at man deler ansvar og løfter i flok, hvilket for mange giver tryghed i hverdagen.
Som andelshaver har du indflydelse på foreningens drift – og dermed på din egen boligsituation – inden for andelsboligforeningens rammer og muligheder.
Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.