2 min. læsetid

Mest bæredygtige bank-brand

Danske forbrugere opfatter Arbejdernes Landsbank som det mest bæredygtige brand blandt danske banker.

Hvert år tager Sustainable Brand Index temperaturen på europæiske forbrugeres opfattelse af brands i forhold til bæredygtighed. I december 2023 til februar 2024 har danske forbrugere peget på, at de opfatter Arbejdernes Landsbank som det mest bæredygtige brand blandt banker i Danmark.

Flere bæredygtige tilbud på hylderne

”Vi er stolte af, at danskerne lægger mærke til Arbejdernes Landsbank og opfatter os som en bæredygtig bank. Det stemmer godt overens med, at vi nu sætter endnu mere tryk på ESG-arbejdet i koncernen,” siger Julie Kristine Strange, vicedirektør i Arbejdernes Landsbank med ansvar for bl.a. ESG og bæredygtighed.

Arbejdernes Landsbank Koncernen har som overordnet mål at blive klimaneutral i senest 2050. For at opnå dette mål har koncernen for nylig opstillet en række, konkrete delmål på vejen derhen, som skal realiseres inden 2030. Det indebærer, at både bank og kunder skal foretage mere klimavenlige valg i de kommende år.

”Vi skal være en mere bæredygtig bank, og det arbejder vi målrettet på at blive. Som bankkoncern har vi et medansvar for at bidrage positivt til den grønne omstilling. Vores rolle er bl.a. at sætte flere bæredygtige lån på hylderne, så kunderne kan foretage mere bæredygtige valg og blive en del af den grønne omstilling. Det skal fx ske ved at øge finansiering og udlånet til de privatkunder og virksomheder, der bidrager til en bæredygtig udvikling og den grønne omstilling,” siger vicedirektør Julie Kristine Strange.

Grønne obligationer for 3,3 mia. kr.

I sidste uge udstedte Arbejdernes Landsbank grønne obligationer for 2,2 mia. kr., og i efteråret udstedte banken for 1 mia. kr. i sin første grønne udstedelse. Banken vil udstede flere grønne obligationer fremtiden.

Om undersøgelsen

Sustainable Brand Index 2024 er den største, uafhængige bæ­re­dyg­tig­heds­un­der­sø­gel­se i Europa og inkluderer 80.000 respondenter i 8 lande.

I Danmark har 12.000 danskere deltaget i undersøgelsen og vurderet 253 brands fra 25 forskellige brancher. Arbejdernes Landsbank er nr. 1. blandt de 13 danske banker i undersøgelsen – og nr. 62 ud af de 253 danske brands (virksomheder) på listen, der toppes af Änglamark.

Relaterede artikler