Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Billigere at hæve euro på rejsen

Billigere at hæve euro på rejsen

7. oktober 2022
Gå til nyhedsoversigt

Hvis du skal ud at rejse i Europa her til efteråret, kan du glæde dig over, at det er blevet billigere at hæve kontanter i pengeautomaterne, hvis du befinder dig i et af de 19 lande, der bruger euro som valuta.

15 kroner
Tidligere var minimumsgebyret på 30 kr. pr. hævning, men det er nu halveret til kun 15 kr. i gebyr pr. hævning, hvis du bruger dit almindelige Visa/dankort eller Mastercard debit.

Prisændringen skyldes fælles EU-regler (og priser) for at hæve kontanter i et euro-land. Prisændringen trådte i kraft allerede i april 2020, men er gået manges næse forbi, da rejselysten som bekendt har været noget afdæmpet under corona.

NB: Bruger du et kreditkort som Mastercard Credit er gebyret stadig på 2 pct. af det hævede beløb, dog altid minimum 50 kr. pr. hævning.

Op til 10.000 kr. pr. hævning
Med et Mastercard debit kan du hæve op til ca. 1.300 euro om dagen, svarende til ca. 10.000 danske kroner. Med et Visa/dankort kan du hæve ca. 260 euro om dagen, svarende til ca. 2.000 danske kroner.

Disse lande er ikke euro-lande
I lande som Sverige, Norge, Island, Storbritannien, Schweiz, Polen, Tjekkiet er minimumsgebyret fortsat 30 kr. pr. hævning, da landene ikke benytter euro som valuta.

Det koster også fortsat minimum 30 kr. i at hæve i resten af verden.