Stor efterspørgsel på overnatninger

Det er især overnatninger på hoteller og i feriehuse, som har haft et decideret fremragende år på den front.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i november var 829.607 overnatninger i danske feriehuse. Det er ca. 15.000 flere overnatninger end samme måned sidste år. Ser vi på januar til november i 2023, så lyder antallet af overnatninger på 22,17 mio. Det er 1,6% færre end samme tid i 2022, som dog også bød massiv over­nat­nings­re­kord i landets feriehuse.

2023 har budt på mærkbar efterspørgsel på at leje et sommerhus i Danmark. Godt nok kommer året formentlig til at byde på en anelse færre overnatninger end i 2022, men sammenlignet med tiden før corona er efterspørgslen ganske kraftig. Det er især tyskere, som finder det populært at drage mod de danske feriehuse og tilbringe ferien.

Der er også kommet friske over­nat­nings­tal for landets hoteller, campingpladser, feriecentre, vandrerhjem og lystbådehavne. Her var der i alt 1,98 mio. overnatninger i november, hvilket bringer totalen for de første 11 måneder af 2023 op på 38,34 mio. overnatninger. Det er rekordhøjt.

Antallet af overnatninger på landets hoteller, campingpladser mv. er stærkt på vej til at slå rekord i 2023. Det er især hotellerne som har haft et decideret fremragende år, og som er tæt på allerede at slå sidste års over­nat­nings­re­kord, selvom vi mangler december måneds tal. Det kommer i forlængelse af et rekordstærkt 2022, og det sætter virkelig en tyk streg under, hvor stærkt 2023 ender med at blive.

Ho­te­lover­nat­nin­ger­ne lyder på i alt 17,92 mio. fra januar til november i 2023. I hele 2022 var der 18,47 mio. overnatninger på hotellerne, og dermed er rekorden tæt på at blive slået. Også landets øvrige over­nat­nings­ste­der har klaret sig ganske flot.

Antallet af overnatninger på de danske over­nat­nings­ste­der i år er ganske imponerende, særligt set i lyset af, at købekraften har været kraftigt i bakgear både herhjemme og udenfor landets grænser. Der er intet, som tyder på, at den kraftige efterspørgsel ser ud til at stoppe lige med det første.

Relaterede artikler