Stillingsopslagene stiger

Det seneste halve år er stillingsopslagene vokset i fem ud af de seks måneder og er i perioden gået frem med næsten 20%.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Friske tal fra Jobindsats viser, at der blev slået 27.100 nye stillinger op i marts, når der tages højde for sæson. Antallet af nye stil­lings­op­slag er steget med 19% i forhold til for et halvt år siden.

Stil­lings­op­sla­ge­ne har igen pil op. Det giver jobsøgende danskere flere jobs at søge mellem. Det seneste halve år er stil­lings­op­sla­ge­ne vokset i fem ud af de seks måneder og er i perioden gået frem med næsten 20%, når der tages højde for sæson. Så selvom nogle områder i dansk økonomi er droslet lidt ned i fart, så er der stadig pæn efterspørgsel på arbejdskraft. Det er et ret imponerende arbejdsmarked, som vi er vidne til.

Beskæftigelsen fortsætter med at sætte rekorder. De seneste tal er for januar, og her kom der næsten 4.000 flere personer i arbejde. Det kommer i forlængelse et ganske pænt 2023, hvor beskæftigelsen voksede med mere end 30.000 personer. Det er mere end 3 mio. lønmodtagere i arbejde i dag, hvilket ikke tidligere er set i Danmark.

Dansk økonomi klarer sig pænt og med udsigt til blød landing. Det giver sig også til udtryk ved den fortsatte høje efterspørgsel efter arbejdskraft. Siden toppen i november 2021 er antallet af nyopslåede stillinger faldet med 26%, men det siger mere om et ekstremt høje niveau på vej ud af corona. Sammenlignet med før corona er der i dag næsten 30% flere nye stil­lings­op­slag at vælge mellem for jobsøgende danskere.

Ser man på det samlede antal ledige stillinger - og ikke alene nyopslåede stillinger - så nåede der at være knap 51.000 stillinger at søge i marts. Det er en stigning på lige knap 1.000 i forhold til februar. Her er antallet ligeledes vokset i fem ud af seks måneder, når der tages højde for sæson. I den periode er det samlede antal af ledige stillinger steget med 12%.

Relaterede artikler