Nationalbanken sænker renten

Det er en helt anden situation end for bare et år siden, hvor der omvendt var rentestigninger på menuen.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nationalbanken sænker renten med 0,25 procentpoint. Det betyder, at ind­skuds­be­vis­ren­ten falder til 3,35% fra 3,60%. I 2022 og 2023 forhøjede Nationalbanken renten 10 gange, hvor den kom fra -0,60%.

Nationalbanken sænker renten. Det er lidt øjeblikket, vi har ventet på. Vi står simpelthen nu med ren­tes­ænk­nin­ger på menuen. Det er en helt anden situation end for bare et år siden, hvor der omvendt var ren­testig­nin­ger på menuen.

Nationalbanken går direkte i fodsporene på ECB, som ligeledes sænkede renten med 0,25 procentpoint tidligere i dag. Det er som ventet og lige efter bogen.

Dagens ren­tes­ænk­nin­ger fra først ECB og dernæst Nationalbanken er godt nyt for boligejere med variabel rente. De er i høj grad påvirket af renterne hos ECB og Nationalbanken. Vi har først og fremmest set ren­testig­nin­gen bremse totalt op. Og siden faktisk også et lille fald ud fra forventning til, at der er ren­tes­ænk­nin­ger på menuen her i 2024. Langt de fleste boligejere med variabel rente har i dag en rente på omkring 4%, hvor de til sammenligning have en rente i minus for blot to år siden.

Relaterede artikler