Langtidsledigheden peger igen lidt ned

For anden måned i streg falder antallet af langtidsledige. Det betyder, at vi historisk set står med en meget lav langtidsledighed.

Mand Taler I Mobiltelefon På Gaden I Modlys

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Jobindsats viser, at der var 105 færre langtidsledige i marts i forhold til februar. Det betyder at der nu er 16.511 langtidsledige i Danmark. Langtidsledige er defineret ved, at man har været ledig i mindst 80% af tiden indenfor de seneste 12 måneder.

Selvom det alene er små fald, så er det anden måned i træk, at antallet af langtidsledige falder. Det sker efter at være steget i mere end et år, hvor antallet steg med knap 3.600. Trods godt et års stigning befinder lang­tids­le­dig­he­den sig stadig enormt lavt i et historisk perspektiv, og med de nye tal fra marts peger lang­tids­le­dig­he­den igen en smule ned.

For anden måned i streg falder antallet af langtidsledige. Og den forudgående stigning har samtidigt været yderst begrænset. Det betyder, at vi historisk set står med en meget lav lang­tids­le­dig­hed i Danmark. Det er superpositivt, at der er så få langtidsledige, som reflekterer et stærkt arbejdsmarked. Sammenlignet med før corona er der i dag omtrent 9.000 færre langtidsledige.

Dagens tal afspejler et stærkt arbejdsmarked, som der er godt gang i. Der bliver gang på gang sat nye rekorder i beskæftigelsen, og det har været med til at holde ledigheden i kort snor. Alene i de to første måneder af 2024 er der foreløbig kommet mere end 9.500 flere personer i arbejde. Samtidig viser stil­lings­op­sla­ge­ne igen pil op, hvor antallet af nye stillinger er steget næsten 20% det sidste halve år.

Mange indikatorer peger på en blød landing for dansk økonomi, hvor ar­bejds­mar­ke­det har overrasket særdeles positivt. Vi har dog set en begrænset stigning i ledigheden samt lang­tids­le­dig­he­den gennem det seneste halvandet års tid, men som med de nye tal så småt peger en smule ned igen. Den bløde landing ser ud til at være godt i gang.

Relaterede artikler