Feriehuse er populære blandt tyskere

Det vidner om, at den store efterspørgsel på at holde ferie i Danmark ikke ser ud til at ebbe ud lige foreløbig.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at tyske gæster har booket 127.715 husuger i højsæsonen i juli og august ved udgangen af april. Det er næsthøjeste antal uger på denne tid af året – kun marginalt overgået af sidste år. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger, som er foretaget til og med april måned. Statistikken går tilbage til 2005.

I alt er der booket 186.323 husuger i højsæsonen i juli og august, hvis vi ser på tværs af nationaliteter. Her når vi heller ikke rekordhøjde, men det fjerdehøjeste niveau – kun overgået af de sidste tre år. Årsagen er, at de danske gæster ikke booker et lejet sommerhus i lige så høj grad, som under corona, mens der også er lidt færre svenske og norske bookinger.

Det er populært blandt tyskere at holde ferie i et lejet dansk sommerhus. Således også i år, hvor der endnu en gang drager tyskere i hobetal til det danske ferieland. Det vidner om, at den store efterspørgsel på at holde ferie i Danmark ikke ser ud til at ebbe ud lige foreløbig. Tyskerne er den klart vigtigste nationalitet for udlejningen af sommerhuse, da de traditionelt står for 60-65% af de overnattende gæster.

I marts og april var der i alt 8,04 mio. overnatninger i danske feriehuse, hoteller, campingpladser, vandrerhjem og feriecentre. Det betyder, at også påsken var særdeles populær i år. Vi nåede således kun akkurat ikke sidste års rekordhøje antal overnattende gæster i de to måneder på tværs af over­nat­nings­bran­chen. For at gøre sam­men­lig­nin­gen retvisende tilbage i tid lægger vi marts og april sammen, da påsken kan optræde i begge måneder.

Dagens tal bekræfter, at efterspørgslen efter overnatninger i Danmark er høj. 2023 bød på det højeste antal overnatninger nogensinde, og der er intet, som tyder på, at det kommer til at ændre sig radikalt i 2024, som ser ganske fornuftig ud.

Relaterede artikler