Elbiler runder 225.000 i april

Det betyder, at vi nærmer os, at det snart er hver 10. personbil, som kører på el.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
2021 bød på det laveste bilsalg i 8 år

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede bestand af elbiler er kravlet over 225.000. Helt præcis er der ved udgangen af april 234.872 elbiler indregistreret i Danmark. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Flere end 225.000 elbiler kører nu rundt på de danske veje. Det betyder, at vi nærmer os, at det snart er hver 10. personbil, som kører på el. Vi skal kun 3-4 år tilbage, hvor det blot var 1 ud af 133 biler, der kørte på el. Det går altså virkelig stærkt for salget af elbiler i øjeblikket, og populariteten er fortsat stigende.

Elbiler udgør i april 8,3% af den samlede bestand af personbiler. Den andel var på omkring 5% i sommers og blot omkring 1% i sommeren 2020. Alene i april blev der solgt 6.579 nye elbiler. Dermed er godt 40% af de solgte nye personbiler en elbil i årets første fire måneder, hvilket er højere end i samme periode af 2023.

Det samlede bilsalg lød på 15.085 nye personbiler i april, når vi tager højde for sæson. Set for årets første fire måneder til sammen er bilsalget en anelse højere end på samme tid sidste år.

Bilsalget er kommet bedre med efter en miserabel start på året. Vi kan samtidig se, at privatleasing er vundet gevaldigt frem i den seneste tid, som følge af prisu­sik­ker­he­den på særligt elbiler. I april kom næsten hver tredje nye personbil ud at køre som en leasingbil, hvilket er mærkbart højere end sidste år.

I april udgjorde privatleasing 30,3% af salget af nye personbiler, hvilket er en fremgang fra en andel på 16,9% i april sidste år. Fremgangen for privatleasing finder sted i en tid med usikkerhed om priserne på elbiler, hvilket på sin vis giver god mening. Når man privatleaser en bil, overlader man i princippet usikkerheden om værditabet på bilen til lea­sings­el­ska­bet, hvilket skaber større sikkerhed i pri­va­tø­ko­no­mi­en for den enkelte.

Relaterede artikler