Danske hoteller slår overnatningsrekord

Danske hoteller slår i 2023 overnatningsrekord. Vandrerhjem og feriecentre kan også notere sig rekordmange overnatninger. Især tyskere, ynder at holde ferie i et lejet dansk sommerhus.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december var 1,21 mio. overnatninger på landets hoteller. Det bringer totalen for hele 2023 op på 19,15 mio. overnatninger. Det er 3,7% højere end den hidtidige over­nat­nings­re­kord fra 2022. Statistikken for ho­te­lover­nat­nin­ger går tilbage til 1992.

Danske hoteller slår over­nat­nings­re­kord i 2023. Det er ganske enkelt imponerende. Det kommer i forlængelse af er rekordstærkt 2022, så målt på antallet af overnatninger er alle spor fra coronakrisen fejet bort.  Det er ikke kun hotellerne, som har klaret sig flot i 2023. Også landets vandrerhjem og feriecentre kan notere sig rekordmange overnatninger.

I 2023 var der 4,84 mio. overnatninger i feriecentrene, mens der var 2,78 mio. overnatninger på van­drer­hjem­me­ne. For begges vedkommende er det rekordhøjt. På cam­ping­plad­ser­ne var der 12,20 mio. overnatninger. Her er der ikke tale om nogen rekord, men niveauet er dog højere end tiden før corona.

Med dagens tal er også antallet af overnatninger i danske feriehuse. De slutter året på 23 mio. overnatninger. Det er 1,1% færre end rekordåret 2022. Der er derfor tale om det næsthøjeste niveau i statistikkens historie. Her går over­nat­nings­tal­le­ne tilbage til 2004.

Appetitten på danske feriehuse har været høj. Vi er stort set på niveau med rekordåret 2022, og det fortæller, at efterspørgslen er ganske kraftig. Det er især tyskere, som ynder at holde ferie i et lejet dansk sommerhus. De tyske gæster står for mere end 60% af over­nat­nin­ger­ne i 2023.

Antallet af overnatninger på de danske over­nat­nings­ste­der i 2023 er ganske imponerende, særligt set i lyset af, at købekraften har været kraftigt i bakgear både herhjemme og udenfor landets grænser. Der er intet, som tyder på, at den kraftige efterspørgsel ser ud til at stoppe lige med det første.

Relaterede artikler