Beskæftigelsen sætter ny rekord

Beskæftigelsen fortsætter rekordstimen. Der er allerede næsten 10.000 flere i arbejde i 2024 alene.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg med 5.331 personer i februar, når der tages højde for sæson. Beskæftigelsen slår dermed ny rekord med nu 3.015.000 lønmodtagere i arbejde.

Beskæftigelsen fortsætter rekordstimen. Voldsomt imponerende fremgang. Der er allerede kommet næsten 10.000 flere i arbejde i 2024 alene. Og det kommer i forlængelse af en be­skæf­ti­gel­ses­stig­ning på mere end 30.000 personer i 2023. Beskæftigelsen fortsætter bare frem uden at se sig tilbage.

Dagens tal dækker alene til og med februar. Men også mere friske tal fra jobmarkedet viser en fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft. I marts blev der slået 27.000 nye stil­lings­op­slag op. Det er næsten 20% flere nye stil­lings­op­slag end for blot et halvt år siden, og stil­lings­op­sla­ge­ne er vokset i fem ud af de seneste seks måneder. Det vidner om, at der kan være nye be­skæf­ti­gel­ses­re­kor­der i vente for den danske økonomi.

Vi ser samtidig, at fremgangen i den private beskæftigelse holder et fint momentum. Således steg den private beskæftigelse med 3.800 i februar. Fremgangen i den private beskæftigelse er et bedre udtryk for det underliggende behov for arbejdskraft i dansk økonomi, og der er således fortsat gode noter at spore. Den offentlige beskæftigelse steg samtidig med 1.600 i februar.

En lang stribe af nøgletal har i lang tid peget mod en blød landing for dansk økonomi. Og dagens stærke be­skæf­ti­gel­ses­tal er ingen undtagelse. Ar­bejds­mar­ke­det har været én stor succes og trodset modvind med høj inflation, ren­testig­nin­ger og økonomisk usikkerhed.

Relaterede artikler