Beskæftigelsen får ny rekordhøjde

Der er igen ny rekord på menuen for beskæftigelsen. Det er altså ret så imponerende.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen steg med 2.592 personer i marts, når der tages højde for sæson. Beskæftigelsen slår dermed ny rekord med 3.016.400 lønmodtagere i arbejde.

Det er et meget imponerende arbejdsmarked vi er vidne til. Der er igen ny rekord på menuen for beskæftigelsen. Der er alene i 2024 foreløbig kommet næsten 11.000 flere personer i arbejde i Danmark. Det er altså ret så imponerende. Og det er tilmed mestendels i det private, hvor ar­bejds­plad­ser­ne vrimler frem, som giver et rigtig godt indtryk af et solidt dansk arbejdsmarked. Der er godt gang i hjulene.

Endnu mere friske tal fra viser en fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft. I april blev der slået knap 27.500 nye stil­lings­op­slag op. Det er omtrent 20% flere stil­lings­op­slag end før corona. Det kan vidne om, at nye be­skæf­ti­gel­ses­re­kor­der er undervejs i den danske økonomi.

Ar­bejds­mar­ke­det har været én stor succes. De seneste år har beskæftigelsen trodset høj inflation, ren­testig­nin­ger og økonomisk usikkerhed. Beskæftigelsen er vokset i 22 ud af de seneste 24 måneder, og der er i dag 77.000 personer flere i arbejde end for to år siden.

Vi ser samtidig, at fremgangen i den private beskæftigelse holder et fint momentum. Således steg den private beskæftigelse med 2.700 i marts. Fremgangen i den private beskæftigelse er et bedre udtryk for det underliggende behov for arbejdskraft i dansk økonomi, og der er således fortsat gode noter at spore. Den offentlige beskæftigelse faldt med 100 personer i marts.

Relaterede artikler