Rekordsalg af nye elbiler

Også det samlede salg af nye personbiler har indfundet sig på et højere leje end sidste år, som dog også bød på det svageste salgsår i 13 år. Det har medført, at vi allerede nu kan konstatere, at der blev solgt flere biler i 2023 end i 2022.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 16.361 nye personbiler i november. Det er 24% flere i forhold til samme måned sidste år. Salget af elbiler udgør 7.228 i november, hvilket svarer til en andel på 44% af salget i november. Både opgjort i styk og andel er der tale om et rekordhøjt salg af nye elbiler i en enkeltstående måned. En ny bil tæller med som en handel, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Salget af nye elbiler drøner derudaf. Aldrig har en enkeltstående måned budt på så mange nye elbiler som i november, og salget når dermed nye højder. Også det samlede salg af nye personbiler har indfundet sig på et højere leje end sidste år, som dog også bød på det svageste salgsår i 13 år. Siden da er produktions- og le­ve­rings­ud­for­drin­ger rykket i baggrunden. Det har medført, at vi allerede nu kan konstatere, at der blev solgt flere biler i 2023 end i 2022.

Med dagens tal er der i alt solgt 154.198 nye personbiler i 2023. Til sammenligning blev der i hele 2022 solgt 149.281 personbiler. Det betyder altså, at bilsalget i 2023 overgår sidste års bilsalg, selvom vi stadig har en måned tilbage af året. Sammenligner vi med de første 11 måneder af 2022, er bilsalget i år gået frem med 15%.

Ser vi ind i 2024, så er der grobund for, at de bedre takter for bilsalget fortsætter – og at elbilerne fortsætter fremmarchen. Afgifterne på elbilerne får nemlig heller ikke samme stigning til næste år, som der var lagt op til. I Finansloven for 2024 er der nemlig sat penge af til at afbøde nogle af de forventede stigninger i afgifterne, hvilket har betydning på et meget prisfølsomt marked som bilsalget notorisk er.

Relaterede artikler