Rekordmange tyskere planlægger sommerferie i danske feriehuse

De tyske gæster står for mere end to ud af tre bookinger, og aldrig før har så mange tyskere så tidligt på året planlagt at holde sommerferie i et dansk sommerhus.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at tyske gæster ved udgangen af marts har booket 121.042 husuger i danske feriehuse til højsæsonen i juli og august. Det er rekordhøjt på den her tid af året. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er foretaget til og med marts måned. Statistikken går tilbage til 2005.

Rekordmange tyskere har booket et dansk sommerhus i højsæsonen. De tyske gæster står for mere end to ud af tre bookinger, og aldrig før har så mange tyskere planlagt at holde sommerferie i et dansk sommerhus på den her tid af året. For de danske feriegæster ligger bookingerne fuldt på højde med de hidtil travleste sæsoner, hvis man ser bort fra rekordåret 2021, hvor mange planlagde ferie i Danmark på grund af corona.

 Samlet set er der i alt booket 173.904 husuger til højsæsonen ved udgangen af marts, hvoraf de danske bookinger udgør 35.569 husuger. De samlede bookinger befinder sig på det næsthøjeste niveau nogensinde – kun overgået af 2021, mens bookinger fra danske gæster kun overgås af 2021 og 2022. Antallet af danske bookinger er flot, særligt set i lyset af, at danskerne har fået deres købekraft mærkbart forringet med den høje inflation gennem det seneste år.

Uden for landets grænser er købekraften ligeledes blevet forringet over det seneste år, og det er et udgør et risikoelement for turismen herhjemme. Dagens tal tyder dog på, at de danske sommerhuse også er en tryg havn for tyske turister i krisetider. Tyskernes begejstring for de danske sommerhuse lader nemlig ikke til at være en forbigående dille. Antallet af tyske bookinger stiger år for år, og otte ud af de seneste ti år har budt på rekordmange bookinger ved udgangen af marts til højsæsonen af tyskere.

Relaterede artikler