Rekordmange hotelovernatninger

Hotelovernatningerne slår nok en gang rekord. Efter nogle turbulente år under corona, hvor antallet af overnatninger i perioder var helt nede og skrabe bunden, har tallet ligget stabilt og højt det seneste år. Det er særligt de danske gæster, der trækker læsset.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i april var 1,55 mio. overnatninger på danske hoteller. Det er det højeste antal overnattende gæster for en april nogensinde.

Ho­te­lover­nat­nin­ger­ne slår nok en gang rekord. Efter nogle turbulente år under corona, hvor antallet af overnatninger i perioder var helt nede og skrabe bunden, har tallet ligget stabilt og højt det seneste år. Det er særligt de danske gæster, der trækker læsset. Efter pandemien er vi oppe på, at knap to ud af tre hotelgæster kommer fra Danmark.

Ho­te­lover­nat­nin­ger­ne har slået rekord i samtlige fire måneder af 2023. Det årlige antal ho­te­lover­nat­nin­ger steg fra 13,5 mio. i 2014 til 17,1 mio. i 2019. Det niveau blev dog med længder overgået i 2022, hvor der var 18,5 mio. overnatninger. Fortsætter det høje niveau fra årets første fire måneder i den resterende del af året, kan det ende med en ny rekord i 2023.

Det er ikke kun ho­te­lover­nat­nin­ger­ne, der ligger lunt i svinget. Landets vandrerhjem har indtil videre slået rekord i alle fire måneder i år, mens også antallet af overnatninger på campingpladser og feriecentre ligger højt.

De danske vandrerhjem er populære som aldrig før. Sidste år, slog van­drer­hjem­me­ne over­nat­nings­re­kord i 10 ud af 12 måneder, og indtil videre har 2023 også budt på rekordmange overnatninger. I april var der 244.000 på danske vandrerhjem, hvilket er 14% højere end rekorden i 2022.

Antallet af overnatninger på de danske over­nat­nings­ste­der er flot, særligt set i lyset af, at danskerne har fået deres købekraft markant decimeret med den høje inflation gennem det seneste års tid. Udenfor landets grænser er købekraften også forringet i den seneste tid. Vi ved dog fra bookingtallene på danske feriehuse, at 2023 ser ud til at blive endnu et godt år for antallet af overnatninger herhjemme, og med den gode start på året in mente, er der grobund for travlhed på landets over­nat­nings­ste­der.

Relaterede artikler