Ny overnatningsrekord på landets hoteller i oktober

Efterårsferien bød på travlhed rundt om i det danske ferieland. Især hotellerne har haft et forrygende 2023 målt på antallet af overnatninger, som slår rekord nærmest efter behag.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal viser, at der i oktober var 2,74 mio. overnatninger på landets hoteller, campingpladser, vandrerhjem og feriecentre. Heraf fandt de 1,62 mio. overnatninger sted på et hotel, hvilket er ny oktober-rekord. Det betyder, at i årets første 10 måneder har ho­te­lover­nat­nin­ger­ne slået månedsrekord i 7 af dem. Statistikken er blevet opgjort siden 1992.

Efterårsferien bød på travlhed rundt om i det danske ferieland. Især hotellerne har haft et forrygende 2023 målt på antallet af overnatninger, som slår rekord nærmest efter behag. Det kommer ovenpå et rekordtravlt 2022, som fik visket de kedelige tider fra corona af tavlen. Der skal i hvert fald gå meget galt i de sidste måneder af i år, hvis ikke 2023 igen skal byde på rekord i antallet af overnatninger på hotellerne.

Vi har også fået helt friske tal for over­nat­nin­ger­ne i oktober i feriehusene. I oktober var der 2,58 mio. overnatninger i danske feriehuse. Heraf stod de tyske gæster for 2,04 mio. overnatninger. Antallet af tyske overnatninger når dermed næsthøjeste niveau nogensinde i oktober – kun overgået af 2021.

Mange tyskere har besøgt et lejet dansk sommerhus i efterårsferien. Det er kun oktober i 2021 som ligger højere målt på overnatninger. Det kommer i forlængelse af rekordmange tyske overnatninger i sommerferien, og vi kan med god ro i sindet sige, at det Danmark er en populær destination for tyskere.

Tager vi et kig på antallet af overnatninger i feriehusene fra januar til oktober, så har der været i alt 21,34 mio. i 2023. Det er 1,7% færre end sidste år, som dog også bød på rekordmange overnatninger. Antallet af bookinger for resten af året ligger omkring 15% højere sammenlignet med samme tid sidste år, så det bliver et tæt løb i de sidste måneder i forhold til om 2023 ender som et endnu et rekordår. Uanset om et bliver rekord eller ej, så er efterspørgslen efter at leje et dansk sommerhus enorm, og det ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig.

Relaterede artikler