Flere end 16 mio. turistovernatninger

Den danske turistbranche har alle gode grunde til at have armene over hovedet for tiden, hvor der valfarter gæster til i hobetal. Efter pandemien er vi oppe på, at knap to ud af tre overnattende kommer fra Danmark.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i årets første seks måneder var 16,19 mio. overnatninger på danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem. Det er det højeste antal overnattende gæster for et første halvår nogensinde. Statistikken går tilbage til 1992.

Den første halvdel af 2023 bød på rekordmange turi­stover­nat­nin­ger rundt om i det danske land. Den danske turistbranche har alle gode grunde til at have armene over hovedet for tiden, hvor der valfarter gæster til i hobetal. Efter pandemien er vi oppe på, at knap to ud af tre overnattende kommer fra Danmark. Det er altså særligt de danske gæster, der trækker læsset på landets hoteller, campingpladser, feriecentre og vandrerhjem.

Vi har også fået tal for antallet af overnatninger og bookinger i danske feriehuse. Antallet af overnatninger lyder på 8,43 mio. første halvår. Det er det næsthøjeste niveau nogensinde – kun overgået marginalt af sidste år.

Ser vi fremad på bookingerne ved udgangen af juni til højsæsonen i juli og august, så kan vi se, at de tyske gæster har booket 152.601 husuger. Det er ny rekord på denne tid af året. 

Det bliver endnu en stærk sommer for de danske fe­ri­e­hus­ud­le­je­re. Det er især de tyske gæster, som krydser grænsen for at holde ferie i Danmark. Den høje efterspørgsel, som har kendetegnet fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen igennem en længere periode, fortsætter altså med uformindsket styrke denne sommer.

Dagens tal bekræfter, at de danske over­nat­nings­ste­der har gang i et brandvarmt år målt på antallet af overnatninger. De stærke tal er flotte, særligt set i lyset af, at både danske og udenlandske gæster har fået deres købekraft markant decimeret med den høje inflation.

Relaterede artikler