Færre langtidsledige

Et nyt stærkt signal fra arbejdsmarkedet, hvor langtidsledigheden peger ned for første gang i 5 måneder. Set med historiske briller er der fortsat tale om ekstremt få langtidsledige personer i Danmark.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Friske tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at antallet af langtidsledige personer faldt med næsten 700 personer i maj, når der tages højde for sæson. Det er første gang i år, at lang­tids­le­dig­he­den falder.

Antallet af langtidsledige personer lyder nu på 14.898. Langtidsledige er defineret ved, at man har været ledig i mindst 80% af tiden indenfor de seneste 12 måneder. Før det seneste fald nåede antallet af langtidsledige personer at stige med godt 2.500 personer.

Et nyt stærkt signal fra ar­bejds­mar­ke­det, hvor lang­tids­le­dig­he­den peger ned for første gang i 5 måneder. Det er bestemt gode nyheder. Set med historiske briller er der fortsat tale om ekstremt få langtidsledige personer i Danmark. Lang­tids­le­dig­he­den toppede for omkring to år siden med 42.000 personer, så der er virkelig tale om et gedigent fald til i dag omkring 15.000 personer. Ar­bejds­mar­ke­det står enormt stærkt med generelt få ledige og en rekordhøj beskæftigelse.

Ar­bejds­mar­ke­det viser fortsat stærke takter. Beskæftigelsen slår rekord måned efter måned, og vi nærmer os 3 mio. lønmodtagere i arbejde herhjemme. Alene i år er der kommet næsten 20.000 flere personer i arbejde. Det stærke arbejdsmarked har været med til at sende lang­tids­le­dig­he­den langt ned.

Farten på ar­bejds­mar­ke­det ser dog ud til at løje af, og tempoet er på vej ned. Det ser vi i flere nøgletal fra ar­bejds­mar­ke­det. Antallet af stil­lings­op­slag aftager, og selvom der fortsat bliver slået mange stillinger op, så er det ikke i nærheden af det, som prægede jobmarkedet for blot et år siden. Samtidig er ledigheden steget i 7 måneder. Det er dog kun en svag stigning i ledigheden, som tilmed i juni på ny pegede en smule ned.

Relaterede artikler