Erhvervstilliden stiger for 7. måned i træk

Det er godt nyt for den danske økonomi og understøtter forventningen om, at der er en blød landing i sigte. Det seneste års massive omkostningspres hos virksomhederne er stilnet af, og den værste frygt for et kraftigt økonomisk tilbageslag har lagt sig.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at er­hverv­stil­li­den stiger til 100,8 i juli fra 99,8 i juni. Det er syvende måned i træk, at er­hverv­stil­li­den stiger. Er­hverv­stil­li­den bundede i december på 85,7.

Er­hverv­stil­li­den stiger for syvende måned i træk. Det er godt nyt for den danske økonomi og understøtter forventningen om, at der er en blød landing i sigte. Det seneste års massive om­kost­nings­pres hos virksomhederne er stilnet af, og den værste frygt for et kraftigt økonomisk tilbageslag har lagt sig.

Om­kost­nings­pres­set er lettet betydeligt for de danske virksomheder. Pro­du­cent­pri­ser­ne er i dag -2,3% lavere end for et år siden. Tilbage i august, da pro­du­cent­pri­ser­ne toppede, lå den årlige stigning på svimlende 38%.

Gennem en periode er virksomhederne overordnet set blevet lidt mere optimistiske og mindre pessimistiske til for­vent­nin­ger­ne til omsætning og beskæftigelse. Udsigterne ser klart lysere ud i dag, efter der i en længere periode har været brede forventninger til faldende omsætning og færre medarbejdere.

Der er især i detailhandlen, at der er fremgang at spore i er­hverv­stil­li­den i juli. Hertil går industrien og byggeriet også lidt frem, mens ser­vi­ce­er­hver­ve­nes tillid ligger uændret.

Relaterede artikler