Danske feriehuse er populært blandt tyskerne

Det bliver endnu en kanon sommer for de danske sommerhusudlejere. Det er især tyskerne, som har tænkt sig at valfarte over grænsen med kursen sat mod det danske ferieland.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at tyske gæster ved udgangen af maj har booket 140.736 husuger i danske feriehuse til højsæsonen i juli og august. Det er ny rekord på denne tid af året. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er foretaget til og med maj måned. Statistikken går tilbage til 2005.

Det bliver endnu en kanon sommer for de danske som­mer­hus­ud­le­je­re. Det er især tyskerne, som har tænkt sig at valfarte over grænsen med kursen sat mod det danske ferieland. Den høje efterspørgsel, som har kendetegnet fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen igennem en længere periode, fortsætter altså med uformindsket styrke denne sommer.

I alt er der booket 213.214 husuger i danske feriehuse ved udgangen af maj til afholdelse i juli og august. De samlede bookinger befinder sig på det tredjehøjeste niveau nogensinde – kun overgået af 2020 og 2021. Det sker på baggrund af, at de danske gæster ikke booker helt så mange uger, som under corona. Niveauet for de danske bookinger er dog i et historisk perspektiv højt.

Også antallet af overnatninger i danske feriehuse i maj slår rekord. I alt var der 1,99 mio. overnatninger i maj, hvilket er det højeste for en maj nogensinde. Også her er det de tyske gæster, som er drivende for udviklingen.

Dagens tal bekræfter, at fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen går endnu et brandvarmt år i møde. Både 2021 og 2022 slog rekorder for antallet af overnatninger, og det ser ud til, at også 2023 kommer til at befinde sig på et niveau, som minder om de seneste par år.

Relaterede artikler