Bilsalget kører bedre

Bilsalget er gået et gear op. 2022 bød da også på det svageste bilsalg i 13 år, så udgangspunktet kunne næsten heller ikke blive værre. Nu klarer bilsalget sig bedre dog uden at være decideret prangende.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 13.233 nye personbiler i oktober. Det er en fremgang på 22% i forhold til samme måned sidste år. En ny bil tæller først som en officiel handel, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget er gået et gear op. 2022 bød da også på det svageste bilsalg i 13 år, så udgangspunktet kunne næsten heller ikke blive værre. Produktions- og le­ve­rings­ud­for­drin­ger er rykket i baggrunden, og det betyder, at bilsalget klarer sig bedre uden at være decideret prangende.

I årets første 10 måneder er der i alt solgt omkring 138.000 nye personbiler. Det er en fremgang på 14% i forhold til de samme måneder i 2022. Det skal derfor gå meget galt i de sidste 2 måneder af året, hvis ikke 2023 skal ende bedre ud en 2022 som helhed.

Salget af nye el- og hybridbiler udgjorde næsten halvdelen af bilsalget i oktober. De opladelige biltyper fortsætter derfor fremmarchen, som har kendetegnet størstedelen af året.

Elbilsalget drøner frem. Omkring hver tredje solgte bil i år kører på strøm, og det er klar pil op fra de foregående år. I 2022 stod elbiler for godt og vel en femtedel af det samlede bilsalg, mens det var en ottendedel i 2021.

Relaterede artikler