Bilsalget fortsætter de gode takter i maj

I år har landets bilforhandlere solgt 12% flere nye personbiler end på samme tid sidste år, og der er pæn fremgang at spore. Bilsalget kommer dog også fra et meget sølle udgangspunkt, og det skal med i betragtningen.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 14.012 personbiler i maj. Det er 3% flere end i maj sidste år. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget fortsætter de gode takter i maj. I år har landets bilforhandlere solgt 12% flere nye personbiler end på samme tid sidste år, og der er pæn fremgang at spore. Bilsalget kommer dog også fra et meget sølle udgangspunkt, og det skal med i betragtningen. Vi forventer da heller ikke nye salgsrekorder, men dog, at bilsalget i 2023 bliver bedre end i 2022.

Sidste år bød det dårligste bilsalg siden 2009. To modsatrettede effekter præger bilsalget i år. På den ene side vil bilsalget få et løft fra opblødningen i de leverance- og pro­duk­tions­ud­for­drin­ger, som var gældende i store dele af 2022. På den anden side er danskernes købekraft svækket som følge af den tårnhøje inflation, og et forventet fald i beskæftigelsen i år, hvilket vil give ringere vilkår for bilsalget. Samlet forventer vi, at den første effekt vil være den mest dominerende og forventer dermed et lille løft til bilsalget i år.

Elbilsalget er kommet forrygende ind i 2023. Prisfald har drevet noget af det højere salg, men elbilerne har over tid vundet mere genklang hos danskerne. Både antallet af modeller og ladestandere er da også øget i de senere år, og det får altså også populariteten til at stige.

I maj blev der solgt 4.446 elbiler. Dermed udgør elbilsalget 32% af det samlede bilsalg i maj, hvilket kommer i forlængelse af lignende andele i de seneste måneder. Til sammenligning udgjorde elbilsalget 21% af bilsalget sidste år, mens det var 13% i 2021.

Relaterede artikler