Bilsalget er i bedring

Sidste år sendte produktions- og leveranceudfordringer salget af personbiler helt i kulkælderen. Siden har vi set en opblødning i disse udfordringer, og som resultat er bilsalget 13% højere i 2023 end ved samme tid sidste år.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 13.588 nye personbiler i august. Det svarer til en fremgang på 6% i forhold til samme måned sidste år. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget har sat farten op. Sidste år sendte produktions- og le­ve­ran­ceud­for­drin­ger salget af personbiler helt i kulkælderen. Siden har vi set en opblødning i disse udfordringer, og som resultat er bilsalget 13% højere i 2023 end ved samme tid sidste år. Vi kommer dog også fra et lavt udgangspunkt, og det skal med inden armene kommer for langt over hovedet.

Vi forventer, at bilsalget vil fortsætte den bedring, som har kendetegnet store dele af året. På den anden side har massiv inflation svækket danskernes købekraft, hvilket giver ringere vilkår for bilsalget. Samlet forventer vi dog, at den første effekt vil være dominerende, og at 2023 vil stå tilbage som et bedre bilsalgsår end 2022.

Der er endnu mere fremgang at spore i salget af elbiler. I august blev der solgt 4.776 nye elbiler svarende til en stigning på 1.260 i forhold til juli. I tillæg kommer der også en del importerede, men brugte elbiler til, og den samlede bestand af elbiler lyder derfor på næsten 160.000.

Elbilerne har lagt sig i over­ha­lings­ba­nen. Mere end hver tredje bil solgt i august kører på strøm, og fremgangen har været eksplosiv over de seneste år. Til sammenligning stod elbiler for cirka en femtedel af det samlede bilsalg sidste år, mens det var omkring en ottendedel i 2021.

Relaterede artikler