Flere passagerer fra danske lufthavne

Danskerne har igen fået appetit på de længere rejser. Det kommer efter historisk få flyrejsende under corona. Flytrafikken er dog ikke fuldt ud på højde med tiden før corona målt på antallet afrejsende passagerer.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af afrejsende passagerer lød på 3,18 mio. i de første tre måneder af i år. Det svarer til en stigning på 58% i forhold til samme kvartal i 2022 og hele 1.018% flere i forhold til samme periode i 2021. Sammenligner vi i stedet med tiden før corona og 1. kvartal i 2019, så er antallet af afrejsende passagerer dog -16% lavere i år. Statistikken går tilbage til 2001.

Danskerne har igen fået appetit på de længere rejser. Det kommer efter historisk få flyrejsende under corona, og det seneste års tid er passagerne stille og roligt vendt retur til de danske lufthavne. Det sætter om noget billedet på coronakrisens karakter, hvor rejser blev udskudt eller helt aflyst. Flytrafikken er dog ikke fuldt ud på højde med tiden før corona målt på antallet afrejsende passagerer, men det stiger.

I 2018 og 2019 var der mere end 18 mio. afrejsende passagerer fra danske lufthavne. Lidt mere end 16. mio. var international rutetrafik, mens den resterende del udgjordes af national rutetrafik. I 2020 faldt antallet af afrejsende passagerer til blot 4,6 mio., mens det i 2021 var en anelse bedre med næsten 6 mio. I 2022 nåede antallet af afrejsende passagerer op på ca. 14 mio. afrejsende passagerer.

Rigtig mange danskere har holdt ferie under hjemlige himmelstrøg, hvilket blandt andet især er sket i danske feriehuse, hvor antallet af danske overnatninger slog rekord i 2021. Siden da er antallet af danske overnatninger faldet, og vi formoder, at danskerne igen vil mere udenlands i takt med, at corona er rykket i baggrunden og antallet af flyrejsende igen peger op. Vi forventer, at antallet af afrejsende passagerer fra danske lufthavne vil være højere i 2023 end i 2022.

Relaterede artikler