12.067 solgte personbiler i april

Bilsalget har fået gang i motoren. Samtlige af årets måneder har budt på et bilsalg, som overhaler de samme måneder sidste år. Det kunne næsten heller ikke blive værre end det landets bilforhandlere oplevede i 2022. Trods fremgangen i bilsalget, så er der ikke nye salgsrekorder i horisonten.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 12.067 nye personbiler i april. Det svarer til et fald på hele -32,8% i forhold til marts. Det er dog ikke usædvanligt med et lavere bilsalg i april, og tager vi højde for sæson, så er der faktisk tale om en lille fremgang på 3,6%. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved un­der­skri­vel­sen af købsaftalen.

Bilsalget har fået gang i motoren. Samtlige af årets måneder har budt på et bilsalg, som overhaler de samme måneder sidste år. Det kunne næsten heller ikke blive værre end det landets bilforhandlere oplevede i 2022. Trods fremgangen i bilsalget, så er der ikke nye salgsrekorder i horisonten, når blikket rettes ud af forruden. Bilsalget er fortsat et godt stykke fra niveauet fra før coronakrisen.

Bilsalget ligger i årets første fire måneder 15% højere end på samme tid sidste år. 2022 bød dog også på det værste salgsår siden 2009, så stigningen kommer fra et meget lavt niveau. Vi forventer, at bilsalget i 2023 bliver en anelse bedre end i 2022. To modsatrettede effekter vil præge bilsalget i år. På den ene side vil bilsalget få et løft fra opblødningen i de leverance- og pro­duk­tions­ud­for­drin­ger, som prægede store dele af 2022. På den anden side er danskernes købekraft svækket som følge af den tårnhøje inflation, mens beskæftigelsen står til at falde i år, hvilket vil give ringere vilkår for bilsalget. Samlet forventer vi dog, at den første effekt vil være dominerende og forventer dermed et lille løft til bilsalget i år.

I april blev der solgt 3.471 nye elbiler. Det betyder, at elbilsalget udgør 29% af det samlede bilsalg i april. Til sammenligning udgjorde elbilsalget 21% af bilsalget sidste år, mens det var 13% i 2021.

Elbilsalget fortsætter den positive start på 2023. Prisfald driver en del af det høje salg, men faktisk har danskerne over en længere periode for alvor taget elbilerne til sig. Vi forventer, at den mærkbart højere interesse for elbiler vil fortsætte i takt med, at der kommer flere modeller og flere ladestandere.

Relaterede artikler