Danskerne bookede flittigt vinterferie i danske feriehuse
I januar var der booket 11% flere feriehusuger for resten af året end januar sidste år.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne ved udgangen af januar har booket 13.167 husuger i februar, som byder på vinterferie for mange danskere – det er næsthøjeste niveau nogensinde kun overgået af sidste år. Statistikken opgør bookinger til februar, som er foretaget indtil udgangen af januar. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er betalt for. Statistikken går tilbage til 2005.
I alt er der booket 21.213 husuger i de danske feriehuse i februar. Det er 3.400 færre bookede husuger end i samme periode sidste år, som slog ny rekord med næsten 25.000 bookinger i februar. Sammenligner vi med 2020, og altså tiden lige inden corona ramte, så var der booket ca. 18.000 uger. De udenlandske bookinger lyder på 8.046 uger i år, hvilket er en markant fremgang fra sidste år, hvor der stort set ikke var nogen udenlandske gæster.
Danskerne bookede flittigt feriehuse til årets vinterferie, og februar i år bliver kun overgået af sidste år. I 2021 udgjorde de danske gæster et massivt flertal, mens de udenlandske gæster som følge af corona blev væk. I år er der vendt flere udenlandske gæster tilbage til de danske feriehuse, men de danske bookinger er fortsat i flertal i februar.
Ser vi fremad, så forventer vi, at 2022 kommer til at byde på ændrede tendenser, end det vi har været vidne til de sidste par år. Der er udsigt til, at det bliver lettere at komme udenfor landets grænser, hvilket vil give færre danske gæster i feriehusene, mens det omvendt kan få flere udenlandske gæster til landet. Ser vi på bookingerne for resten af året, så indikerer de, at 2022 har kurs mod endnu et godt år for feriehusene. Bookingerne for resten af året viser, at der ved udgangen af januar var booket 375.736 uger til resten af året. Det er en stigning på 11% i forhold til samme tidspunkt sidste år, og samtidig også højere end i 2020 og 2019 på samme tidspunkt. Det er især de udenlandske bookinger, navnlig tyskere, som brager frem med 31% i forhold til sidste år, mens de danske bookinger omvendt går tilbage med 34%.