Vismændene skruer op for forventningerne

Boligmarkedet kører ganske solidt for tiden, og vi er overordnet set enige med vismændene.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Vismændene har netop offentliggjort deres nyeste prognose på bl. a. boligmarkedet. I 2024 forventer vismændene, at huspriserne i gennemsnit skal stige med 2,8%. Det er lidt højere end i deres seneste prognose fra efteråret sidste år, hvor de forventede en huspris­stig­ning i år på 1,0%. I 2025 forventer vismændene, at huspriserne stiger med 2,7%.

Vismændene forventer ganske afdæmpede stigninger i huspriserne. Godt nok ser vismændene lidt mere optimistisk på boligmarkedet end i efteråret, men det havde også været overraskende, hvis ikke det var tilfældet. Boligmarkedet kører ganske solidt for tiden, og vi er overordnet set enige med vismændene i at forvente svagt positivt fortegn på huspriserne i år.

Boligmarkedet viser sig fra sin fornuftige side, og klarer sig ganske godt. Både huse og lejligheder havde pil op på priserne i løbet af 2023, mens der også blev handlet flere boliger sammenlignet med 2022. De bedre takter skyldes en myriade af forskellige ting. Renter og inflation er i ro efter stor turbulens, som især prægede boligmarkedet i 2022. Ar­bejds­mar­ke­det præsterer utrolig flot med lav ledighed, rekordhøj beskæftigelse og lønninger, som stiger med højeste fart i 25 år. Det lægger alt sammen et solidt fundament under boligmarkedet.

Det er også derfor, at vi forventer, at 2024 kommer til at byde på svag, men fremgang på boligmarkedet. Huspriserne ser vi fortsat løfte sig med lille pil op, mens lejligheder fortsat vil være præget af overgangen til nye boligskatter, som kan give prisfald, om end det foreløbig er udeblevet i større grad.

Relaterede artikler