Flere bolighandler i maj

Foråret er en katalysator på boligmarkedet, men selv når vi ser bort fra det, er der ganske fint gang i markedet.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Helt friske tal fra Boligsiden viser, at der i maj blev handlet i alt 7.196 boliger. Det er 6,5% flere end i april. Også når vi tager højde for sæson, er der tale om flere bolighandler. Salget af boliger fordeler sig med 4.773 huse, 1.457 lejligheder og 966 sommerhuse.

Boligsalget når sit højeste i mere end to år i maj. Foråret er i sig selv en katalysator på boligmarkedet, men selv når vi ser bort fra det, er der ganske fint gang i boligmarkedet. Boligsalget startede året med mærkbar tilbagegang, hvilket primært kom fra færre solgte lejligheder som følge af overgangen til de nye boligskatter.

Boligmarkedet får positiv hjælp flere steder fra. Rekordmange er i arbejde, lønningerne løber igen hurtigere end priserne, og der er ro på renter og inflation. Det er alt sammen medvirkende til et boligmarked i fin gænge. Det er huse og sommerhuse, som klarer sig bedst. Sammenlignet med for et år siden er antallet af solgte huse steget med 8% og sommerhuse med 9%.

Den lille malurt i bægeret har været lejlighederne, som dog efterhånden klarer sig bedre. Salget af lejligheder er da også omkring 6% højere i maj i år i forhold til samme måned sidste år. Man har kunne spore overgangen til de nye boligskatter med lavere han­del­sak­ti­vi­tet især i starten af året, mens priserne er faldet en smule siden årsskiftet, når vi tager højde for sæson. Men det helt store slag til lejlighederne er indtil videre udeblevet, og vi ser også antallet af solgte lejligheder præstere nogenlunde.

Ser vi videre ind i 2024, forventer vi svag fremgang på boligmarkedet som helhed. Han­del­sak­ti­vi­te­ten har i de seneste måneder mindet mere om tiden før corona, og det ser vi fortsætte. Huspriserne ser vi løfte sig med lille pil op, mens lejlighederne vil være præget af overgangen til de nye boligskatter, som for en periode kan give prisfald, men endnu er udeblevet.

Relaterede artikler