Boligudbuddet peger op

Forårets komme får flere salgsskilte til at pible frem på boligmarkedet. Det betyder, at boligkøberne har fået mere at vælge i mellem.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Boligsiden viser, at der ved udgangen af marts stod 48.056 salgsskilte på boligmarkedet. Det er en stigning på 5,9% i forhold til februar. Det er dog fuldstændig normalt, at boligudbuddet stiger fra februar til marts, og tager vi højde for den sæson, så voksede antallet af salgsskilte kun med 1%. Fordelt på de tre boligtyper, står der 34.439 huse, 7.696 lejligheder og 5.921 sommerhuse til salg rundt om i landet.

Forårets komme får flere salgsskilte til at pible frem på boligmarkedet. Det betyder, at boligkøberne har fået mere at vælge i mellem i takt med, at temperaturen er steget udenfor. Det er også sådan det plejer at være på boligmarkedet. De koldere måneder byder på lavere blus på boligmarkedet, mens de varmere måneder fører mere aktivitet med sig. Vi forventer, at den tendens fortsætter i de kommende måneder.

Det er blevet lettere at finde en bolig for potentielle boligkøbere, hvis vi sammenligner med tiden under corona. I dag er der 46% flere salgsskilte på boligmarkedet end på samme tid for to år siden. Her var boligudbuddet dog også ekstremt lavt, og sammenligner vi i stedet med tiden op til corona, så ligger boligudbuddet stadig til den lave side. Købelysten har da også vundet mere frem i takt med, at der er kommet mere ro om inflation og renter, hvortil også beskæftigelsen stadig ligger rekordhøjt. Det trak både handler og priser op i 2023.

Ser vi videre ind i 2024, forventer vi svag fremgang på boligmarkedet som helhed. Han­del­sak­ti­vi­te­ten har i de seneste måneder mindet mere om tiden før corona, og det ser vi fortsætte. Huspriserne ser vi løfte sig med lille pil op, mens lejlighederne vil være præget af overgangen til de nye boligskatter, som kan give prisfald.

Relaterede artikler