Hjælp dine børn med at dele arven

5 grunde til at lave testamente

Opret et testamente med TestaViva
- det er nemt, sikkert og gratis for alle vores kunder

Alt for mange tager ikke stilling til, hvad der skal ske med arven og værdierne den dag, de ikke er her længere. Og det er kun et fåtal, der i dag har skrevet testamente. Som kunde hos os kan du oprette testamente og andre juridiske dokumenter og få personlig juridisk rådgivning - helt uden omkostninger.

Dine fordele med TestaViva
For kunder i Arbejdernes Landsbank

Dine fordele med TestaViva

Opret testamente

og andre juridiske dokumenter - helt uden omkostninger.

Få juridisk rådgivning

Personlig juridisk rådgivning - helt uden beregning. 

Få en livsguide

Få tjek på, om dine nærmeste er juridisk sikret.

Tag samtalen med dine nærmeste

5 grunde til at skrive testamente

Fakta

Testamente

Et testamente er et dokument, der garanterer, at dine efterladte får det, du ønsker, at de skal have. På den måde kan du være med til at sikre, at dine nærmeste kan klare sig økonomisk og eksempelvis blive boende i jeres fælles hjem, efter din død.

Tag hul på den vigtige samtale

Det kan være svært at tale om, men det er væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet et testamente. For testamentet er en måde at drage omsorg for dem, du holder af – så de får ro og klarhed til at bearbejde sorgen over at miste dig i stedet for at bekymre sig om økonomien eller slås om arven.

Nemt at oprette testamente - helt uden omkostninger

Som kunde hos os kan du nemt oprette et juridisk gyldigt testamente hos TestaViva – på få minutter og helt uden omkostninger. 

Få besked, når dit testamente bør opdateres

testaviva.dk kan du tilpasse dit testamente lige så ofte, som du ønsker. Det er en god ide at opdatere dit testamente, når dit liv ændrer sig, da dine behov i forhold til testamentets indhold helt naturligt også kan ændre sig.

Hvis du giver samtykke til det, kan TestaViva give dig automatisk besked, når du bør tjekke testamentet. Det kan for eksempel være, når du får børn, køber bolig eller bliver skilt. 

Gå til TestaViva

Ægtepagt

En ægtepagt er et dokument, der slår fast, hvem der overtager hvilke værdier, hvis I skulle gå fra hinanden. Det er en god måde at beskytte den relation, I har fået som ægtefæller - også efter I har besluttet at gå hver til sit.

Tag hul på den vigtige samtale

Ægtepagten er for mange tabubelagt at tale om, måske fordi ægtepagten ofte bliver brugt i de situationer, hvor den ene part ønsker at sikre sig den formue, som vedkommende tager med sig ind i ægteskabet. Men en ægtepagt kan også omfatte værdier, som I har købt eller køber sammen - for eksempel en bolig eller bil.

Selvom det kan være svært at tale om, er det væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet ægtepagten – ikke mindst i lyset af at over halvdelen af alle ægteskaber før eller siden ender med en skilsmisse.

En skilsmisse er ofte en kombination af knuste drømme og usikkerhed, og med en ægtepagt fjerner du usikkerheden om, hvordan I deler værdierne mellem jer. Det kan gøre det lettere at komme videre efter en skilsmisse, da det ofte er lettere at acceptere en fordeling, som man i sin tid selv var med til at bestemme.

Nemt at oprette ægtepagt - helt uden omkostninger

Med TestaViva kan I nemt oprette en ægtepagt – på få minutter og helt uden omkostninger. 

Få besked, når ægtepagten bør efterses

 testaviva.dk kan I tilpasse jeres ægtepagt lige så ofte, som I ønsker. I bør opdatere jeres ægtepagt i takt med, at jeres samliv ændrer sig.

Hvis I giver samtykke til det, kan TestaViva give jer automatisk besked, når det er tid til at se ægtepagten igennem og evt. opdatere den. Det kan for eksempel være, hvis I får børn.

Gå til TestaViva

Samejekontrakt

Alle, der køber ejendom sammen, bør lave en samejekontrakt. Det gælder, uanset om I er ægtefæller, kærester, venner eller søskende. Ægtefæller er dog mere beskyttet ved lovregler end andre relationer.

Med en samejekontrakt får I afklaret, hvilke regler der skal gælde for den fælles ejendom. For eksempel hvordan jeres fælles bolig skal deles, hvis I en dag ikke skal eje den sammen længere.

Tag hul på den vigtige samtale

Vi ved, det kan være svært at tale om, men det er væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet en samejekontrakt – ikke mindst i lyset af, at over halvdelen af alle ægteskaber før eller siden ender med en skilsmisse.

Samejekontrakten er en god præventiv måde at bevare en fin relation til dine nærmeste, også selvom I senere træffer beslutning om at gå hvert til sit. Både fordi alle parter er med til at indgå aftalen om fordelingen af den fælles bolig, og fordi aftalen bliver indgået, inden der bliver slået skår i parforholdet, og uoverensstemmelserne bryder ud i lys lue. 

Nemt at oprette samejekontrakt - helt uden omkostninger

Med TestaViva kan alle kunder hos os nemt oprette en juridisk gyldig samejekontrakt – på få minutter og helt uden omkostninger. 

Få besked, når samejekontrakten bør opdateres

 testaviva.dk kan I tilpasse jeres samejekontrakt lige så ofte, som I ønsker. I bør løbende opdatere samejekontrakten i takt med, at jeres samliv ændrer sig.

Hvis I giver samtykke til det, kan TestaViva give jer automatisk besked, når I bør efterse dokumentet, for eksempel hvis I får børn.

Gå til TestaViva

Begunstigelseserklæring

Har du en pensionsopsparing og/eller en eller flere forsikringer, der kommer til udbetaling, når du dør, bør du altid lave en begunstigelseserklæring - også selvom du har lavet testamente. Dit testamente afgør nemlig ikke, hvem der arver din pension – det gør begunstigelseserklæringen.

Dine efterladte får hurtigere udbetalinger

Med en begunstigelseserklæring vælger du, hvem der skal modtage udbetalinger fra både forsikrings- og pensionsselskaber, når du dør.

Hvis du ikke har begunstiget nogen på din pensioner eller forsikringer, kan det tage over et år og nogle gange endnu længere tid, før dine efterladte modtager udbetalingerne. Begunstigelseserklæringen er således en måde at sikre dine efterladte en hurtig udbetaling udenom boet.  

Når I ikke er gift

Mange tror fejlagtigt, at samlevende automatisk arver pensionen efter hinanden. Men sådan forholder det sig ikke, særligt ikke hvis din pensionsordning er oprettet før 1. januar 2008. I det tilfælde modtager din samlever kun udbetalingerne fra din pensionsordning, hvis du har begunstiget vedkommende med navn. Er din pension oprettet efter 1. januar 2008, arver din samlever kun din pension, hvis I lever op til en række kriterier.

Tag hul på den vigtige samtale

Vi ved, det kan være svært at tale om, men det er væsentligt i rette tid at få taget hul på den vigtige samtale og lavet en begunstigelseserklæring – ikke mindst i lyset af at næsten halvdelen af danske børnefamilier er sammensat på andre måder end den traditionelle kernefamilie.

Nemt at oprette begunstigelseserklæring - helt uden omkostninger

Som kunde hos os kan du nemt oprette en juridisk gyldig begunstigelseserklæring – på få minutter og helt uden omkostninger. 

Få besked, når begunstigelseserklæringen bør opdateres

 testaviva.dk kan du tilpasse begunstigelseserklæringen lige så ofte, som du ønsker. Du bør løbende efterse og evt. opdatere begunstigelseserklæringen i takt med, at dit liv ændrer sig. 

Hvis du giver samtykke til det, kan TestaViva give dig automatisk besked, når det er tid til at opdatere begunstigelseserklæringen.

Gå til TestaViva

Hør mere om fordelene i Arbejdernes Landsbank

Ja tak, jeg vil gerne ringes op af en rådgiver og høre mere om at blive kunde

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.