5 grunde til at oprette en fremtidsfuldmagt

Hvad skal der ske, hvis du en dag bliver syg eller kommer til skade i en ulykke, så du ikke længere kan tage vare på dig selv? Tag stilling i dag og opret en fremtidsfuldmagt hos TestaViva. En fremtidsfuldmagt er relevant for alle over 18 år, og den giver tryghed for dig og dine nærmeste. Her er fem gode grunde til at få styr på fremtidsfuldmagten - før det er for sent.

1. Bestem selv, hvem der må handle på dine vegne

Med en frem­tids­fuld­magt vælger du, hvem der skal kunne handle på dine vegne, hvis du en dag ikke selv er i stand til det. Du kan vælge at indsætte én eller flere fuld­magts­ha­ve­re, og du kan bestemme hvem der skal være de primære fuld­magts­ha­ve­re, og hvem der skal kunne tage over, hvis de primære fuld­magts­ha­ve­re ikke kan varetage opgaven.

2. Få medbestemmelse over dine personlige og økonomiske forhold

Du bestemmer selv, om dine fuld­magts­ha­ve­re både skal have adgang til dine personlige og økonomiske forhold, eller om de kun skal have adgang til en af forholdene. TestaViva anbefaler, at fuld­magt­ha­ver­ne får adgang til både personlige og økonomiske forhold.

3. Hjælp dem, der skal hjælpe dig

Med en frem­tids­fuld­magt behøver dine pårørende ikke Fa­mi­li­e­rets­hu­sets (tidl. Stats­for­valt­nin­gen) godkendelse til fx at sælge huset, købe gaver og få indsigt i dine lægejournaler, selvom de står i en situation, hvor der kræves hurtig handling.

4. Undgå splid i familien

Det kan være svært for dine pårørende at beslutte, hvem der skal have lov til at tage vare på dine forhold, hvis ikke du selv kan. Denne beslutning tager du i en frem­tids­fuld­magt - og dermed kan du minimere risikoen for, at der opstår problemer i familien.

5. Kom uden om ventetid og fastlåste informationer

Hvis du ikke har lavet en frem­tids­fuld­magt, og du en dag ikke kan tage vare på dig selv, er det Fa­mi­li­e­rets­hu­set, der træffer afgørelse om, hvem der skal være din(e) fuldmagtshaver(e). Denne afgørelse kan tage op til et år - i mellemtiden vil dine personlige og økonomiske informationer være fastlåst.

Overvejer du at oprette en fremtidsfuldmagt?

Du er altid velkommen til at kontakte os på 38 48 48 48, hvis du overvejer at oprette en fremtidsfuldmagt og gerne vil høre mere om dine muligheder. Vi kan også ringe dig op.

Opret juridiske dokumenter

Få personlig rådgivning om fremtidsfuldmagt

Vil du høre mere om dine muligheder, er du velkommen til at ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.