Fremtidsfuldmagt

Hvad skal der ske, hvis du en dag bliver syg eller kommer til skade i en ulykke, så du ikke længere kan tage vare på dig selv? Tag stilling i dag og opret en fremtidsfuldmagt hos TestaViva. En fremtidsfuldmagt er relevant for alle over 18 år, og den giver tryghed for dig og dine nærmeste.

5 gode grunde til at oprette en fremtidsfuldmagt

Med en frem­tids­fuld­magt er dine pårørende sikret adgang til din økonomi og personlige oplysninger, hvis du en dag skulle være ude af stand til selv at tage vare på dig selv. Det er blot én af mange gode grunde til at oprette en frem­tids­fuld­magt. Hos Arbejdernes Landsbank har vi samlet 5 gode grunde til at få styr på de juridiske dokumenter, allerede i dag.

1. Bestem selv, hvem der må handle på dine vegne

Med en frem­tids­fuld­magt vælger du, hvem der skal kunne handle på dine vegne, hvis du en dag ikke selv er i stand til det. Du kan vælge at indsætte én eller flere fuld­magts­ha­ve­re, og du kan bestemme hvem der skal være de primære fuld­magts­ha­ve­re, og hvem der skal kunne tage over, hvis de primære fuld­magts­ha­ve­re ikke kan varetage opgaven.

2. Få medbestemmelse over dine personlige og økonomiske forhold

Du bestemmer selv, om dine fuld­magts­ha­ve­re både skal have adgang til dine personlige og økonomiske forhold, eller om de kun skal have adgang til en af forholdene. TestaViva anbefaler, at fuld­magt­ha­ver­ne får adgang til både personlige og økonomiske forhold.

3. Hjælp dem, der skal hjælpe dig

Med en frem­tids­fuld­magt behøver dine pårørende ikke Fa­mi­li­e­rets­hu­sets (tidl. Stats­for­valt­nin­gen) godkendelse til fx at sælge huset, købe gaver og få indsigt i dine lægejournaler, selvom de står i en situation, hvor der kræves hurtig handling.

4. Undgå splid i familien

Det kan være svært for dine pårørende at beslutte, hvem der skal have lov til at tage vare på dine forhold, hvis ikke du selv kan. Denne beslutning tager du i en frem­tids­fuld­magt - og dermed kan du minimere risikoen for, at der opstår problemer i familien.

5. Kom uden om ventetid og fastlåste informationer

Hvis du ikke har lavet en frem­tids­fuld­magt, og du en dag ikke kan tage vare på dig selv, er det Fa­mi­li­e­rets­hu­set, der træffer afgørelse om, hvem der skal være din(e) fuldmagtshaver(e). Denne afgørelse kan tage op til et år - i mellemtiden vil dine personlige og økonomiske informationer være fastlåst.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En frem­tids­fuld­magt er et vigtigt juridisk dokument, der kan sikre dine pårørende adgang til din økonomi og dine personlige oplysninger, hvis uheldet er ude. Vi kan alle blive ramt af en ulykke eller alvorlig sygdom, som gør, at vi ikke er i stand til at tage vare på os selv – eller vores økonomi.

Derfor er det en god idé at oprette en frem­tids­fuld­magt, mens du er sund og rask, så dine pårørende har adgang til din økonomi og personlige oplysninger, hvis du en dag ikke selv er i stand til at varetage dine personlige og økonomiske forhold.

Selvom en frem­tids­fuld­magt er et stort set ukendt juridisk dokument, kan den have afgørende økonomisk betydning for dig og dine pårørende.

Hvordan opretter jeg en fremtidsfuldmagt?

Frem­tids­fuld­mag­ten er et juridisk dokument, der går udover det finansielle rådgivningsrum, som Arbejdernes Landsbank opererer indenfor. Derfor samarbejder vi med TestaViva, der med sine juridiske kompetencer giver dig mulighed for at udforme dokumentet. De står også gerne til rådighed med rådgivning, hvis du har nogle spørgsmål.

Du kan vælge at benytte deres selv­be­tje­nings­løs­ning, hvor du på 10 minutter kan oprette en frem­tids­fuld­magt online – nemt og sikkert. Når frem­tids­fuld­mag­ten er godkendt, er den lige så juridisk gyldig gennem den online selv­be­tje­nings­løs­ning, som hvis den blev udarbejdet af en advokat.

I Arbejdernes Landsbank råder vi alle vores kunder til at oprette en frem­tids­fuld­magt og som minimum tage stilling til, hvordan du ønsker at være stillet, hvis uheldet er ude. Uden en frem­tids­fuld­magt er du nemlig ikke herre over, hvem der får adgang til din økonomi, hvis du pludselig ikke kan tage vare på dig selv.

Overvejer du at oprette en fremtidsfuldmagt?

Du er altid velkommen til at kontakte os på 38 48 48 48, hvis du overvejer at oprette en fremtidsfuldmagt og gerne vil høre mere om dine muligheder. Vi kan også ringe dig op.

Opret juridiske dokumenter

Emne

Har du en konto i forvejen?*

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.