Når din jobsituation ændrer sig, får det betydning for din pension

Få gode råd om, hvad ændringer i din jobsituation betyder for din pension. Vi anbefaler altid, at du får en personlig gennemgang af din pension, når der sker noget nyt i dit liv.

Start på karrieren

Hvor vigtig er pension for dig i dit første job?

Når du skifter job

Et jobskifte kan have store konsekvenser for din pension.

På deltid, orlov eller ledig?

En ny jobsituation kan påvirke din pension og forsikringer betydeligt.

På vej på pension

Bliv helt pensionsklar og få overblik over din økonomi nu og fremover.

Har karrieren taget en ny drejning?

Få personlig rådgivning om din pension.

Start på karrieren: Hvor vigtig er pensionsordningen i det første job?

I starten af karrieren virker pensionstiden usandsynligt mange år ude i fremtiden, men det er faktisk vigtigt allerede i en tidlig alder at begynde at spare op til sin pension. For jo tidligere du begynder at spare op til din pension, desto mindre skal du afsætte af din løn på månedsbasis. I mange, men ikke i alle jobs, får du også en pensionsordning, som både du og din arbejdsgiver betaler til. Men kan du være sikker på, at pensionsordningen i dit job sikrer dig og din økonomi godt nok? Vi hjælper dig med at få overblik, så din økonomi er sikret bedst muligt ved sygdom, død og pensionering - allerede fra starten af dit arbejdsliv.

Når du skifter job: Et jobskifte kan have store konsekvenser for din pension

Tillykke med det nye job! Når du skifter job, betyder det ofte ændringer i din løn. Udover at din løn ændrer sig, kan pensionsordningen på din nye arbejdsplads være på andre vilkår, end du har været vant til. Det kan være, at der slet ikke er nogen pensionsordning i det nye job. Vi hjælper dig med at få overblik, så du også i det nye job er sikker på, at din pensionsopsparing og forsikringer lever op til dine ønsker og behov.

video

Mindre job og mere tid til familien?

Måske har du fået børn og ønsker mere tid sammen med familien. Uanset om du går ned i tid eller forlader arbejdsmarkedet for en kortere eller længere periode, er der behov for at kaste et blik på din pension - så du sikrer, at pensionsindbetalingerne og forsikringsdækningerne fortsat holder hånden under din og familiens økonomi.

På deltid, orlov eller ledig? En ny jobsituation kan påvirke din pension og forsikringer betydeligt.

Hvis du går ned i tid, tager orlov eller bliver ledig, kan det påvirke din pensionsopsparing og forsikringer betydeligt. Har du en pensionsordning i dit nuværende job, falder indbetalingerne til din pension i takt med, at din indtægt reduceres på deltid eller på orlov. Og som ledig ophører indbetalingerne til din pension helt, hvis ikke du selv indbetaler på en pension. Dine forsikringsdækninger kan også ændre sig eller helt ophøre, fordi din arbejdstid bliver en anden, eller du stopper med at arbejde. Derfor er det sund fornuft og en rigtig god ide at undersøge, hvad din nye jobsituation har af betydning for din pension og dine muligheder fremover.

På vej på pension: Vi hjælper dig med at blive pensionsKlar

Som 55-årig kan tilværelsen som pensionist synes at ligge langt ude i fremtiden, men i den alder begynder de fleste faktisk at reflektere over, hvordan livet som pensionist skal være. Vi anbefaler, at du hos os får et overblik over dine muligheder. Vi hjælper dig med at lægge en plan for, hvordan du får det bedste ud af din pensionsopsparing i al den tid, du lever.

Få personlig rådgivning om pension

Ønsker du at få mere at vide om pension og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.