Når din jobsituation ændrer sig, får det betydning for din pension

Få gode råd om, hvad ændringer i din jobsituation betyder for din pension. Vi anbefaler altid, at du får en personlig gennemgang af din pension, når der sker noget nyt i dit liv.

Start på karrieren

Hvor vigtig er pen­sions­ord­nin­gen i det første job?

I starten af karrieren virker pensionstiden usandsynligt mange år ude i fremtiden, men det er faktisk vigtigt allerede i en tidlig alder at begynde at spare op til sin pension. For jo tidligere du begynder at spare op til din pension, desto mindre skal du afsætte af din løn på månedsbasis. I mange, men ikke i alle jobs, får du også en pen­sions­ord­ning, som både du og din arbejdsgiver betaler til. Men kan du være sikker på, at pen­sions­ord­nin­gen i dit job sikrer dig og din økonomi godt nok? Vi hjælper dig med at få overblik, så din økonomi er sikret bedst muligt ved sygdom, død og pensionering - allerede fra starten af dit arbejdsliv.

Når du skifter job

Et jobskifte kan have store konsekvenser for din pension

Tillykke med det nye job! Når du skifter job, betyder det ofte ændringer i din løn. Udover at din løn ændrer sig, kan pen­sions­ord­nin­gen på din nye arbejdsplads være på andre vilkår, end du har været vant til. Det kan være, at der slet ikke er nogen pen­sions­ord­ning i det nye job. Vi hjælper dig med at få overblik, så du også i det nye job er sikker på, at din pen­sions­op­spa­ring og forsikringer lever op til dine ønsker og behov.

På deltid, orlov eller ledig

En ny jobsituation kan påvirke betydeligt

Hvis du går ned i tid, tager orlov eller bliver ledig, kan det påvirke din pen­sions­op­spa­ring og forsikringer betydeligt. Har du en pen­sions­ord­ning i dit nuværende job, falder ind­be­ta­lin­ger­ne til din pension i takt med, at din indtægt reduceres på deltid eller på orlov. Og som ledig ophører ind­be­ta­lin­ger­ne til din pension helt, hvis ikke du selv indbetaler på en pension. Dine for­sik­rings­dæk­nin­ger kan også ændre sig eller helt ophøre, fordi din arbejdstid bliver en anden, eller du stopper med at arbejde. Derfor er det sund fornuft og en rigtig god ide at undersøge, hvad din nye jobsituation har af betydning for din pension og dine muligheder fremover.

På vej på pension

Vi hjælper dig med at blive pensionsKlar

Som 55-årig kan tilværelsen som pensionist synes at ligge langt ude i fremtiden, men i den alder begynder de fleste faktisk at reflektere over, hvordan livet som pensionist skal være. Vi anbefaler, at du hos os får et overblik over dine muligheder. Vi hjælper dig med at lægge en plan for, hvordan du får det bedste ud af din pen­sions­op­spa­ring i al den tid, du lever.

Mindre job og mere tid til familien?

Måske har du fået børn og ønsker mere tid sammen med familien. Uanset om du går ned i tid eller forlader arbejdsmarkedet for en kortere eller længere periode, er der behov for at kaste et blik på din pension - så du sikrer, at pensionsindbetalingerne og forsikringsdækningerne fortsat holder hånden under din og familiens økonomi.

Få personlig rådgivning om pension

Ønsker du at få mere at vide om pension og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.