Når livet ændrer sig, skal din pension følge med.

Få råd til at leve livet - hele livet

Ved du, hvad der skal ske med din og familiens økonomi, når der ikke længere går løn ind på kontoen? Hvis livet tager en drejning, og tilværelsen tager nye former, skal din pension følge med og tilpasses efter det, der er vigtigt for dig i dit liv lige nu.

Hver gang der sker noget nyt i dit liv - og allerhelst hvert 3. år - bør du få tjekket, om din pension er skruet rigtigt sammen. Så du får råd til at leve livet - hele livet.

Dit liv. Vores udgangspunkt.

Vi kan fortælle dig nok så meget om vores produkter, men vi vil hellere høre om dig.

Familielivet

Har dit familieliv ændret sig?

Hvis familien bliver udvidet med et ekstra medlem, eller I flytter i ny bolig, skal pensionen tilpasses. Få gode råd til at sikre økonomien i netop din situation.

Arbejdslivet

Har din jobsituation ændret sig?

Hvis du skifter job eller tager en pause fra karrieren, bør din pension få et serviceeftersyn. Få gode råd til at sikre økonomien i netop din situation.

Opret nemt dine juridiske dokumenter

TestaViva er et særligt tilbud til dig, der er kunde i Arbejdernes Landsbank.

Se dine fordele

Sådan sikrer din pension økonomien

En pensionsordning er meget mere end en opsparing. Det er også en forsikring, der dækker dig og din familie økonomisk, hvis du skulle blive syg, og hvis du dør, inden du når folkepensionsalderen. Her er vores generelle anbefalinger til størrelsen på dækningerne - husk at vi altid tilpasser ordningen til dine behov. 

Vores anbefaling = 80 % af din indtægt

Vores generelle anbefaling er, at din pensionsordning dækker således, at du kan få 80 % af din nuværende indtægt udbetalt fra den dag, du går på pension.

Med en pensionsdækning på 80 % af nuværende indtægt vil de fleste have en økonomisk tryg alderdom med sikkerhed for betaling af boligudgifter, leveomkostninger og fornøjelser.

Vi anbefaler at pensionsopsparingen består af:

 • en livsvarig udbetaling, som sikrer betaling af de faste udgifter hele livet. Den livsvarige udbetaling bør udgøre en væsentlig del af pensionsopsparingen.
 • en løbende udbetaling i en afgrænset periode, som sikrer et øget rådighedsbeløb i starten af perioden, hvor energien er størst.
 • en sum udbetaling, som sikrer økonomisk frihed til at disponere.

Sådan kan du spare op til pension

 • Livrente

  Med en livrente får du et beløb udbetalt hver måned resten af livet fra den dag, du går på pension - uanset hvor længe du lever. Du kan også vælge, at dine efterladte får pengene, hvis du dør, inden du går på pension.

  Læs mere

 • Ratepension

  En ratepension er den mest almindelige form for pensionsopsparing. Den udbetales i rater hver måned og minder om din faste månedlige løn, når du er gået på pension. Du vælger selv hvor lang en periode, pensionsopsparingen skal udbetales over. Du kan vælge en periode på mellem 10 - 30 år. Jo længere en periode du vælger, jo mindre vil den månedlige udbetaling være. Du vælger først udbetalingsperioden, når du går på pension.

  Læs mere 

 • Aldersopsparing

  Alle kan oprette en Aldersopsparing, men der opnås ikke skattefradrag for indbetalingerne. Til gengæld skal du ikke betale afgift, når pensionsopparingen udbetales. En aldersopsparing udbetales som et engangsbeløb, og du kan tidligst få den udbetalt 3 år før, du kan gå på folkepension. Bemærk at der er loft over, hvor meget du må indbetale på en aldersopsparing årligt - beløbet afhænger af, hvor længe du har til din folkepension.

  Læs mere

Vores anbefaling = 80 % af din indtægt

Vi anbefaler vores kunder at sikre sig 80 % af lønindkomsten. Det vil for de fleste give mulighed for at bevare levestandarden og fortsat betale regningerne, hvis evnen til at arbejde pga. længerevarende sygdom mistes. 

En nedgang i indtægten som følge af sygdom gør ofte ondt økonomisk, men det er forskelligt, hvor meget det betyder for den enkelte familie:

 • I børnefamilier og andre etablerede familier kan det gøre ekstra ondt økonomisk, hvis et familiemedlem bliver syg og ikke kan arbejde. Især hvis hele lønindtægten bruges hver måned til at kunne betale boligudgifter og leveomkostningerne. 
 • Andre familier kan være mindre økonomisk afhængige af lønindtægten, eksempelvis hvis gælden i boligen ikke er så stor. 

Sådan kan du forsikre dig ved sygdom

 • Forsikring ved sygdom

  Det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis du skulle blive ramt af sygdom eller ulykke. Med en forsikring ved sygdom kan du sikre din indkomst, hvis du på grund af din helbredssituation ikke længere kan arbejde.

 • Forsikring ved kritisk sygdom

  Det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis du skulle blive ramt af en kritisk sygdom. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan du bedst kan indrette dig økonomisk, hvis uheldet skulle være ude. Med en forsikring ved kritisk sygdom får du f.eks. mulighed for at købe din ægtefælle eller partner fri fra arbejde, omlægge familiens økonomi eller betale for privat behandling/pleje.

  Læs mere i brochuren:

Vores anbefaling = 5 x din årsindtægt

Vi skal alle sammen dø en dag - men det er individuelt, hvornår det sker. Og for nogle sker det meget før end forventet. 

En families økonomi er ofte baseret på to indtægter. Forsvinder den ene pga. dødsfald, skal der tages nogle hurtige økonomiske beslutninger på et følsomt tidspunkt for at få indtægter og udgifter i balance igen. 

Vores generelle anbefaling er, at du dækker dig ind således, at din familie får udbetalt 5 x din årsløn, når du dør. Ved en sådan dækning sikrer du din familie et økonomisk råderum og tid til at træffe de nødvendige beslutninger i en ellers svær periode.

Husk at begunstige dine nærmeste

Begunstigelse handler om at tage stilling til, hvem der skal have din pension og dine forsikringsudbetalinger, hvis du dør tidligere end forventet.

Læs mere

Opret nemt en begunstigelseserklæring


Sådan kan du sikre familien

 • Forsikring ved død

  Mange tænker på, hvordan de kan bevare deres levestandard, når de går på pension. Skulle du dø inden du går på pension, er det vigtigt at have sørget for, at din familie er økonomisk sikret. Men en forsikring ved død kan du hjælpe med til at sikre din familie økonomisk tryghed i tilfælde af, at du dør før du fylder 67 år.

  Læs mere i brochuren:

 • Forsikring af lån og kredit ved død

  Med en forsikring af lån og kredit kan du afhjælpe nogle af de økonomiske konsekvenser, det ville have for din familie, hvis du skulle dø inden du fylder 67 år. Opretter du forsikringen, inden du fylder 60 år, kan familien på en enkel måde indfri lån i banken i tilfælde af din død. Er forsikringsudbetalingen større end din gæld, udbetales det overskydende beløb til din(e) nærmeste pårørende. Du kan også vælge at begunstige en anden person end din(e) nærmeste pårørende.

  Læs mere i brochuren:

 • Forsikring af barn ved død

  Du kan sikre dine børn og/eller stedbørn økonomisk, hvis du dør inden du fylder 60 år. Med en forsikring af barn ved død kan du give dine børn under 21 år en økonomisk håndsrækning ved din død. Pengene kan barnet bruge til uddannelse, bolig eller oplevelser, der kan medvirke til at gøre tabet af en forælder lidt lettere.

  Læs mere i brochuren:

video

Vi er alle forskellige, og derfor har vi ingen standardløsninger. Hos os er det altid dig og dine behov, der er udgangspunktet for vores rådgivning og anbefalinger. 

Få personlig rådgivning om pension

Ønsker du at få mere at vide om pension og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.