Mastercard Standard og Mastercard Light

Mastercard Standard og Mastercard Light er kreditkort, hvor du kan få en rentefri kredit på op til 30.000 kr. (Standard) eller op til 10.000 kr. (Light). Desuden har du mulighed for at tilkøbe rejseforsikring til begge kort, som kan bruges både herhjemme og i udlandet.

Mastercard Standard er et kreditkort, som giver dig en rentefri kredit på 30.000 kr. i op til 45 dage. Kortet kan bruges i butikker og pengeautomater i hele verden.

Kortet er uden rej­se­for­sik­ring, men det er muligt at tilkøbe en rej­se­for­sik­ring til kortet, hvis du har brug for det.

Den rentefri kredit på 30.000 kr. er en slags reservepenge på din konto, som giver dig ekstra råderum på ferien, i hverdagen og plads i økonomien til at håndtere fx uforudsete udgifter.

Kortet fås også i en "light-version" med en rentefri kredit på 10.000 kr. Det kalder vi Mastercard Light.

"Mastercard Standard er til dig, der har brug for en lille kredit og gerne vil have et kort, som du kan bruge både i hverdagen, på dine rejser og til større køb."
Dorte Poulsen, kortchef i Arbejdernes Landsbank

Brug for en rejseforsikring?

Til dit Mastercard Standard eller Mastercard Light kan du vælge at tilknytte en udvidet rejseforsikring, der dækker dig og familien på rejser over hele verden. Forsikringen dækker også, selvom rejsen ikke er købt med kortet.

Fakta om Mastercard Standard og Light

 

 • Tilkøb af rej­se­for­sik­ring
  Det er muligt at tilkøbe en udvidet rej­se­for­sik­ring til begge kort. Til alle Mastercard med rej­se­for­sik­ring er der desuden tilknyttet en købssikring, som bl.a. omfatter udvidet re­k­la­ma­tions­ret og prissikring på elektroniske varer.

 • Rentefri kredit
  Mastercard Standard: Gratis kredit på 30.000 kr. i op til 45 dage Mastercard Light: Gratis kredit på 10.000 kr. i op til 45 dage.

 • For­brugs­græn­ser
  Det maksimale forbrugsbeløb inkl. kon­tan­tud­be­ta­lin­ger er 30.000 kr. (Mastercard Standard) eller 10.000 kr. (Mastercard Light) pr. løbende 30 dage.

 • Kon­tan­tud­be­ta­ling
  Du kan hæve op til 3.000 kr. om dagen med både Mastercard Standard og Mastercard Light. 

 • Familiekort
  Der kan udstedes familiekort til ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn over 18 år. Dog ikke til Mastercard Light. Familiekortet har samme forbrugsgrænse, som hovedkortet og tilknyttes samme konto.
   
 • Betaling via mobil
  Du kan tilmelde kortet til mobile be­ta­lings­løs­nin­ger som Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay. Med mobilbetaling bliver dit kortnummer ikke overført til be­ta­lings­ter­mi­na­len, hvilket gør betalingen mere sikker. 

 • Geografisk sikkerhed
  ​​​​​​​Med alle typer af Mastercard er der mulighed for at åbne/lukke for brugen af kortet i specifikke lande med geografisk sikkerhed. Derudover kan du åbne/lukke for øvrige kategorier som fx internet, pengeautomater, spil på internettet og spil undtagen internettet.

 • Alder
  Kortet kan udstedes til kunder fra 18 år.

Se brugerregler for Mastercard Standard