Kig dig for og få meget mere sommerhus for pengene

Kig dig for og få meget mere sommerhus for pengene

Mange af os kommer formentlig til at holde sommerferie i Danmark igen i år. Derfor er sommerhuse fortsat i høj kurs. Drømmer du om at få dit eget sommerhus, får du her et overblik over, hvad et gennemsnitligt sommerhus koster 20 steder i Danmark.  

Corona har allerede og kommer unægtelig også fremadrettet til at få betydning for sommerhusmarkedet og den generelle prisudvikling, men der vil med al sandsynlighed fortsat være store prisforskelle på sommerhuse, alt efter hvor i landet sommerhuset befinder sig.

Det er ikke småpenge, du kan spare ved at være fleksibel og ikke fra start lægge dig fast på et bestemt sommerhusområde. Hvis du fx bor i København, kan du blot med ca. 1,5 times køretur til Kalundborg få dobbelt så meget sommerhus for pengene som i Gribskov, der er landets ubetinget dyreste sommerhusområde. 

Bliv BoligKlar på 24 timer

Få et boliglån på 24 timer: Vi ved, hvor vigtigt det er, at være klar på det rette tidspunkt. Derfor rydder vi gerne skrivebordet for at hjælpe dig, når dit boligkøb kræver det.

Du kan ringe og booke et boligmøde med 1 times varsel – inden for 24 timer giver vi dig svar om dine muligheder.

Få overblik over priserne i 5 af landets største sommerhusområder

Tal er opgjort i april 2021, og er de senest tilgængelige og valide data om sommerhuspriserne i Danmark. De valgte sommerhuskommuner dækker 70 procent af den samlede sommerhusmasse. Selvom der ligger mange sommerhuse i de udvalgte sommerhuse, skal man være opmærksom på, at enkelte handler, kan påvirke den underliggende prisudvikling, hvorfor der kan være store udsving på de enkelte kommuner imellem. 

Sommerhusområde 1

Odsherred

Danmarks største sommerhusområde. Stor favorit grundet det stille vand, den flotte havn i Rørvig og indkøbsmulighederne i Nykøbing Sjælland. 

Sommerhusområde 2

Gribskov

Sommerhusene i Nordsjælland er ubetinget Danmarks dyreste.

Sommerhusområde 3

Syddjurs

Syddjurs ligger i pendlerafstand til Århus, og priserne er gennemsnitlige i forhold til resten af landet.

Sommerhusområde 4

Ringkøbing-Skjern

Det er ikke mindst Vesterhavet, der trækker mange sommerhuskøbere til og hæver priserne.

Sommerhusområde 5

Kalundborg

Sommerhusene ligger ca. 100 kilometer fra København og koster det halve af dem i Gribskov.

Sommerhusområde 1: Odsherred 

Danmarks største sommerhusområde finder du i Odsherred. Det ligger i Region Sjælland og er omkranset af Sejerø Bugten mod vest, Kattegat mod nord og Isefjorden mod øst. Områdets popularitet ses også tydeligt ved, at priserne det sidste år er steget med 23 procent.

Der ligger ca. 28.000 sommerhuse i Odsherred, hvilket gør området til landets største sommerhusområde. Køber du et sommerhus her, bor du midt i et af de mest unikke landskaber i Danmark og er tæt på vandet, klitterne og kendte strande som Rørvig Strand og Sejerø Bugten.  

Sådan har priserne udviklet sig

Området er populært, og priserne er steget med 23 procent i 2020.

2020
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 90 kvm sommerhus
23 %   18.800 kroner   1.700.000 kroner

Sommerhusområde 2: Gribskov

I Gribskov ligger nogle af Danmarks dyreste sommerhuse. Området ligger i Nordsjælland og har kystlinje mod Kattegat. Historisk har priserne altid har været høje i det populære område, og det seneste år er priserne steget yderligere. 

Der ligger 15.000 sommerhuse i Gribskov, og det gør området til landets næststørste sommerhusområde. Køber du et sommerhus i dette område, bor du tæt på kysten. Fx i byer som Gilleleje, Rågeleje og ikke mindst Tisvildeleje, som tiltrækker flere og flere købere.

Sådan har priserne udviklet sig

I Gribskov ligger kvadratmeterpriserne i den høje ende, og derudover har priserne fået et nøk op i 2020 Formentlig fordi, området kun ligger en lille times kørsel fra hovedstaden og derved er et oplagt fristed for mange københavnske børnefamilier, som har optjent friværdi i deres helårsbolig og udnyttet det økonomiske frirum til at købe et sommerhus.

2020
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 90 kvm sommerhus
22 %   27.800 kroner  

2.500.000 kroner

Sommerhusområde 3: Syddjurs

Syddjurs ligger i region Midtjylland ud til Kattegat og i pendlerafstand til Århus. Priserne i dette område er gennemsnitlige og er steget pænt det seneste år.

Der ligger ca. 11.100 sommerhuse i Syddjurs, og det gør området til landets tredjestørste sommerhusområde. Køber du et sommerhus her, kommer du tæt på kysten, fx findes der mange huse i bl.a. Rønde, Knebel og ikke mindst i Ebeltoft, hvorfra færgen kan bringe sommerhusejere til og fra Sjælland. 

Sådan har priserne udviklet sig

I Syddjurs har priserne bevæget sig op i 2020, og er steget med 14 %. Formentlig fordi, området kun ligger en lille times kørsel fra Aarhus og derved er et oplagt fristed for mange aarhusianske børnefamilier, som har optjent friværdi i deres helårsbolig og udnyttet det økonomiske frirum til at købe et sommerhus.

2020
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 90 kvm sommerhus
14 %   17.900 kroner   1.600.000 kroner

 

Få BoligBonus ved køb af sommerhus

Med et sommerhuslån hos os, får du BoligBonus og samlet set nogle af markedets stærkeste finansieringsløsninger.

Sommerhusområde 4: Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern hører til Region Midtjylland. Det er ikke mindst Vesterhavet, der trækker mange sommerhuskøbere til området. 

Der ligger ca. 10.000 sommerhuse i Ringkøbing-Skjern, og det gør området til landets fjerdestørste sommerhusområde. Mange købere tiltrækkes af Vesterhavet, hvor mange af sommerhusene ligger - bl.a. i Hvide Sande.  

Sådan har priserne udviklet sig

Sommerhuse i Ringkøbing-Skjern ligger længere væk fra Århus end sommerhuse i Syddjurs, hvorfor priserne er lidt lavere. Århusianere kan dog med fordel kigge mod Ringkøbing-Skjern, da da der kan være penge at spare i forhold til Syddjurs. 

2020
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 90 kvm sommerhus
5 %   15.500 kroner   1.400.000 kroner

 

Sommerhusområde 5: Kalundborg

Kalundborg er en gammel købstad på Nordvestsjælland, og mange sommerhuse ligger på Sejerø og i Røsnæs. Området ligger ca. 100 kilometer fra København, og her kan du få dobbelt så meget sommerhus for pengene som i Gribskov. 

Der ligger ca. 9.000 sommerhuse i Kalundborg, og blandt de populære områder er Sejerø og Røsnæs, der lokker flere købere til hvert år. Her får du nemlig meget mere sommerhus for pengene sammenlignet med andre populære sommerhusområder på Sjælland. 

Sådan har priserne udviklet sig

Kalundborg ligger ganske vist 20 min. længere fra København end fx Gribskov. Til gengæld får du dobbelt så meget for pengene, når du køber et sommerhus ud til Sejerø Bugten frem for et lignende sommerhus ud til Kattegat. Det fik flere købere øjnene op for i 2020, hvilket pressede priserne op med hele 16 procent.

2020
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 90 kvm sommerhus
16 %   13.500 kroner   1.200.000 kroner

 

Kontakt os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at booke et møde om dit næste sommerhuskøb, er du velkommen til at ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.