Kig dig for og få meget mere sommerhus for pengene

Kig dig for og få meget mere sommerhus for pengene

Selvom coronakrisen måske har gjort nogle af os mere tilbageholdende med at købe sommerhus, så findes der fortsat danskere, som har både lyst og økonomi til at investere i en sommerbolig. Og for de af jer har vi regnet på, hvad et gennemsnitligt sommerhus koster rundt om i landet for at give overblik

Corona har allerede og kommer unægtelig også fremadrettet til at få betydning for sommerhusmarkedet og den generelle prisudvikling, men der vil med al sandsynlighed fortsat være store prisforskelle på sommerhuse, alt efter hvor i landet sommerhuset befinder sig.

Det er ikke småpenge, du kan spare ved at være fleksibel og ikke fra start lægge dig fast på et bestemt sommerhusområde. Hvis du fx bor i København, kan du blot med ca. 1,5 times køretur til Kalundborg få dobbelt så meget sommerhus for pengene som i Gribskov, der er landets ubetinget dyreste sommerhusområde. 

Få overblik over priserne i 5 af landets største sommerhusområder

Tal er opgjort ved udgangen af 2019 og er de senest tilgængelige og valide data om sommerhuspriserne i Danmark. 

Sommerhusområde 1

Odsherred

Danmarks største sommerhusområde tilbyder sommerhuse i den lavere ende i prisskalaen. 

Sommerhusområde 2

Gribskov

Sommerhusene i Nordsjælland er ubetinget Danmarks dyreste.

Sommerhusområde 3

Syddjurs

Syddjurs ligger i pendlerafstand til Århus, og priserne er gennemsnitlige i forhold til resten af landet.

Sommerhusområde 4

Ringkøbing-Skjern

Det er ikke mindst Vesterhavet, der trækker mange sommerhuskøbere til og hæver priserne.

Sommerhusområde 5

Kalundborg

Sommerhusene ligger ca. 100 kilometer fra København og koster det halve af dem i Gribskov.

Få et anbefalet lån til sommerhus

Når du finansierer dit sommerhus hos os, får du et Totalkreditlån, som er anbefalet af Forbrugerrådet Tænk.

Sommerhusområde 1: Odsherred 

Danmarks største sommerhusområde finder du i Odsherred. Det ligger i Region Sjælland og er omkranset af Sejerø Bugten mod vest, Kattegat mod nord og Isefjorden mod øst. Men selvom området er populært, er priserne fornuftige og prisudviklingen afdæmpet.

Der ligger ca. 27.000 sommerhuse i Odsherred, hvilket gør området til landets største sommerhusområde. Køber du et sommerhus her, bor du midt i et af de mest unikke landskaber i Danmark og er tæt på vandet, klitterne og kendte strande som Rørvig Strand og Sejerø Bugten.  

Sådan har priserne udviklet sig

Området er populært, men alligevel faldt priserne med -0,5 procent i 2019.

2019
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 70 kvm sommerhus
- 0,5 %   14.200 kroner   994.000 kroner

Sommerhusområde 2: Gribskov

I Gribskov ligger nogle af Danmarks dyreste sommerhuse. Området ligger i Nordsjælland og har kystlinje mod Kattegat. Udover at priserne historisk altid har været høje i området, er priserne steget pænt det seneste år.

Der ligger 15.200 sommerhuse i Gribskov, og det gør området til landets næststørste sommerhusområde. Køber du et sommerhus i dette område, bor du tæt på kysten. F.eks. i byer som Gilleleje, Rågeleje og ikke mindst Tisvildeleje, som tiltrækker flere og flere købere.

Sådan har priserne udviklet sig

I Gribskov ligger kvadratmeterpriserne i den høje ende, og derudover har priserne fået et nøk op i 2019. Formentlig fordi, området kun ligger en lille times kørsel fra Hovedstaden og derved er et oplagt fristed for mange københavnske børnefamilier, som har optjent friværdi i deres helårsbolig og udnyttet det økonomiske frirum til at købe et sommerhus.

2019
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 70 kvm sommerhus
+ 2,5 %   21.200 kroner  

1.487.000 kroner

Sommerhusområde 3: Syddjurs

Syddjurs ligger i region Midtjylland ud til Kattegat og i pendlerafstand til Århus. Priserne i dette område er gennemsnitlige og er steget pænt det seneste år.

Der ligger ca. 10.700 sommerhuse i Syddjurs, og det gør området til landets tredjestørste sommerhusområde. Køber du et sommerhus her, kommer du tæt på kysten, f.eks. findes der mange huse i bl.a. Rønde, Knebel og ikke mindst i Ebeltoft, hvorfra færgen kan bringe sommerhusejere til og fra Sjælland. 

Sådan har priserne udviklet sig

I Syddjurs er kvadratmeterpriserne gennemsnitlige i forhold til øvrige områder af landet, og priserne har bevæget sig op i 2019. Formentlig fordi, området kun ligger en lille times kørsel fra Aarhus og derved er et oplagt fristed for mange aarhusianske børnefamilier, som har optjent friværdi i deres helårsbolig og udnyttet det økonomiske frirum til at købe et sommerhus.

2019
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 70 kvm sommerhus
+ 1,5 %   15.800 kroner   1.104.000 kroner

 

Få BoligBonus ved køb af sommerhus

Med et sommerhuslån hos os, får du BoligBonus og samlet set nogle af markedets stærkeste finansieringsløsninger.

Sommerhusområde 4: Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern hører til Region Midtjylland. Det er ikke mindst Vesterhavet, der trækker mange sommerhuskøbere til området, hvorfor priserne ligger i den pæne ende - og er steget det seneste år. 

Der ligger ca. 9.800 sommerhuse i Ringkøbing-Skjern, og det gør området til landets fjerdestørste sommerhusområde. Mange købere tiltrækkes af Vesterhavet, hvor mange af sommerhusene ligger - bl.a. i Hvide Sande - og derfor har priserne i området traditionelt altid ligget i den pæne ende. 

Sådan har priserne udviklet sig

Sommerhuse i Ringkøbing-Skjern ligger længere væk fra Århus end sommerhuse i Syddjurs, hvorfor priserne er lidt lavere. Århusianere kan dog med fordel kigge mod Ringkøbing-Skjern, da da der kan være penge at spare i forhold til Syddjurs. 

2019
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 70 kvm sommerhus
+ 3,5 %   15.200 kroner   1.061.000 kroner

 

Sommerhusområde 5: Kalundborg

Kalundborg er en gammel købstad på Nordvestsjælland, og mange sommerhuse ligger på Sejerø og i Røsnæs. Området ligger ca. 100 kilometer fra København, og her kan du få dobbelt så meget sommerhus for pengene som i Gribskov. 

Der ligger ca. 8.700 sommerhuse i Kalundborg, og blandt de populære områder er Sejerø og Røsnæs, der lokker flere købere til hvert år. Her får du nemlig meget mere sommerhus for pengene sammenlignet med andre populære sommerhusområder på Sjælland.  

Sådan har priserne udviklet sig

Kalundborg ligger ganske vist 20 min. længere fra København end eksempelvis Gribskov. Til gengæld får du dobbelt så meget for pengene, når du køber et sommerhus ud til Sejerø Bugten frem for et lignende sommerhus ud til Kattegat. Det fik flere købere øjnene op for i 2019, hvilket pressede priserne op med hele 22 procent. Det er dog også værd at nævne i denne sammenhæng, at antal handler er relativt få hvert år, og derfor kan prisudviklingen svinge meget fra år til år.

2019
Prisudvikling     Pris pr. kvm     Pris i snit 70 kvm sommerhus
+ 22 %   12.100 kroner   847.400 kroner

Kontakt os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at booke et møde om dit næste sommerhuskøb, er du velkommen til at ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.