6 måder at spare penge på festival

Er du blandt de tusindvis af danskere, der pakker teltet og drager afsted på en af sommerens festivaler? Så håber vi på, du har lagt lidt knaster til side. Det er nemlig langt fra gratis at tage på festival – mad, transport og våde varer løber ofte op i langt flere penge end planlagt. Her er vores 6 bedste råd til en festival uden økonomiske tømmermænd.

1. Forbered forbruget: Læg et festival-budget

Vi ved det godt. Det er utrolig banalt. Og måske også lidt kedeligt. Men ikke desto mindre giver et budget et enkelt og effektivt overblik over dine udgifter på festivalen. Skriv alle typer ting, du bruger penge på, ned i en oversigt - så du får et samlet overblik over dit forbrug.

Var du på festival sidste år, så tjek din netbank for at se, hvor mange penge der forduftede fra kontoen dengang – så ved du med ret stor sikkerhed, hvor stort et forbrug du kan forvente i år.

2. Bliv frivillig: Arbejd for sagen og spar penge

Hvis du er typen, der gerne vil sparre allerflest penge på festival, så meld dig som frivillig. På Roskilde Festival får du som frivillig armbåndet gratis og kan få glæde af musikken og alle oplevelserne helt gratis. Det kræver selvfølgelig, at du arbejder nogle timer og dage i løbet af festivalen.

Men du kan ofte være med til at bestemme, hvornår du skal arbejde – så du ikke går glip af dine fa­vo­rit­kunst­ner­nes performances. Derudover er der typisk mad og øvrige fornødenheder inkluderet under dine vagter, som naturligvis sparer dig for væsentlige udgifter.

3. Dyre foodtrucks: Gå en bue udenom

Madboder findes overalt på en festival, hvor du kan sætte tænderne i alt fra traditionelt fastfood til mere moderne kulinariske oplevelser. Men det er ikke billigt. Du betaler typisk cafepriser for hvert måltid. Og det gør bestemt ikke situationen bedre, at de fleste af os har en rygrad som en regnorm, når det kommer til at modstå fristelser med tømmermænd.

Medbring derfor mad og drikkevarer hjemmefra, f.eks. brød, dåsemad, frugt, müslibarer, kiks og øl – udover stabilt blodsukker kan du opnå besparelser på hundredvis af kroner hver eneste dag.

4. Undgå lunkne bajere: Lej et køleskab

Når temperaturen når op over de 25 grader, går der kort tid, før slave-vodkaen og dine Harboe dåsebajere bliver stegende hede i teltet. Hvis du er på festival på budget, men nægter at kløjes i lunken øl og klam spiritus, så kan et lejet køleskab være løsningen.

På Roskilde Festival kan du for 400 kroner + 100 kroner i depositum leje et køleskab hele ugen. Det lyder måske af mange penge, men husk at du kan fylde køleskabet med alt det billige øl, du vil. Det vil samlet set spare dig for masser af penge.

5. Drop overforbrug: Fordel pengene ud på dagene

Hvis du har sat et beløb af til hele festi­va­l­op­hol­det, men måske har tendens til at miste den økonomiske sans, for hver bajer du indtager – så er det om at sætte pengene lidt mere i system.

Husk at gøre det så enkelt som overhovedet muligt for dig selv. Konkret kan du opdele dine penge i det antal dage, du er på festival. Så ved du, hvor mange penge, du kan fyre af hver dag, og undgår i slutningen af festivalen at stå uden en krone på lommen.

6. På festival næste år? Læg knaster til side hver måned

Når ”The Orange Feeling” afløses af den benhårde virkelighed, går det op for mange, at de har brugt flere penge end planlagt. Også selvom du havde de bedste intentioner, endte kontoen alligevel i minus. Ro på, du kan nok godt leve af havregrød de næste par uger og få økonomien op i rette gear igen. Men hvad med næste år?

Festival-gengangere med hang til minus på kontoen har alt mulig grund til at spare op til næste års festival. Sæt penge af hver måned - gerne et helt år i forvejen. Jo tidligere du starter din opsparing, desto færre penge skal du af med hver måned.

Hør mere om muligheder hos os

Vil du høre mere om mulighederne og alle fordelene hos os, så udfyld formularen herunder og klik på Send. Du hører fra os inden for to hverdage. Du er også altid velkommen til at ringe til os på 38 48 48 00 – vi står klar til at tage imod dit opkald alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.

Se også