Ny opdatering af MitID-appen: Mindsker risikoen for svindel

Fra den 6. juni skal du bruge MitID-appen lidt anderledes, end du har været vant til, når du logger på netbank. Når du logger på fra en computer eller tablet, skal du fremover scanne en QR-kode, før du kan godkende din handling.

MitID-appen bliver opdateret den 6. juni og det betyder, at når du logger på netbank fra en tablet eller computer, skal du fremover scanne en QR-kode, før du kan godkende handlingen.

Derfor opdateres appen
Opdateringen gennemføres for at øge sikkerheden ved MitID og er med til at sikre, at brugeren, der godkender med MitID-appen, også er den, der har startet handlingen.

Ikke nok med at opdateringen er med til at beskytte brugerne mod en type svindel, hvor brugerne lokkes til at godkende en handling, som de ikke selv har startet, så imødekommer opdateringen mange brugeres ønske om at gøre det nemmere at åbne MitID-appen.

Ændringen gælder kun for brugere af MitID-appen. Bruger du i stedet kodeviser eller kodeoplæser, skal du bruge dem, som du plejer.

Guide i MitID-appen
Når opdateringen er gennemført på din telefon, vil der fremgå en guide i MitID-appen, hvor du kan læse mere om den nye måde at godkende på. 

Vær opmærksom på, at hvis du ikke har automatisk opdatering slået til, skal du selv opdatere MitID-appen. 

Du kan desuden læse mere om opdateringen hos MitID.dk. 

 

 

Relaterede artikler