Sådan sænker du dit energiforbrug i hjemmet

Energipriserne er steget kraftigt af flere omgange det seneste års tid. Det gælder både naturgas, brændstof og strøm, som er blevet langt dyrere, og det påvirker danskernes energiforbrug. Det har fået mange til at tage energibesparelser i brug i hjemmet. Læs med og få fem gode spareråd.

Sådan sænker du dit energiforbrug i hjemmet

I samarbejde med Voxmeter har vi spurgt danskerne om deres energiforbrug, og 8 ud af 10 danskere svarer, at de stigende energipriser i varierende grad har påvirket deres forbrug af energi.  

Danskerne har gang i ener­gibe­spa­rel­ser­ne i hjemmet
"Vi har spurgt, hvilke ener­gibe­spa­rel­ser danskerne har foretaget inden for de seneste 6 måneder, og høj­desprin­ge­ren med 57% er, at man slukker for det lys, man ikke bruger. 41% angiver, at de har skruet ned for varmen, mens 35% svarer, at de tørrer tøj uden brug af tørretumbler, og at de oftere slukker for el-apparater, som de ikke bruger. Kun 14% svarer, at de ikke har foretaget nogle af de oplistede ener­gibe­spa­rel­ser, så der er i den grad tale om, at danskerne har gang i ener­gibe­spa­rel­ser i hjemmet", siger Brian Friis Helmer, privatøkonom fra Arbejdernes Landsbank.

5 spareråd fra Ener­gi­sty­rel­sen:

 1. Flyt elforbruget:
  Strømprisen varierer væsentligt over tid. Ved at time sit elforbrug, fx ved at udskyde op­va­ske­ma­ski­nen, kan der spares mange penge. På sparenergi.dk kan strømpriserne ses time for time for det kommende døgn.
 2. Tag kortere varme bade:
  Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året – alt efter hvilken varmekilde du har.
 3. Brug tørresnoren:
  Brug tørresnoren i haven, gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.
 4. Luk varmeanlægget:
  Hvis du ikke allerede i forbindelse med sommeren sendte dit varmeanlæg på ferie, så er det med at gøre, inden de koldere måneder begynder.
 5. Ener­gi­renove­ring - en god investering:
  Hvis man har mulighed for at energirenovere sin bolig, falder ener­gi­for­bru­get og dermed regningen i en tid med stigende energipriser. Et godt sted at starte er ved at undersøge mulighederne for ener­gi­renove­ring. I den forbindelse kan du prøve Totalkredits Energiberegner og få en kontant idé om, hvilke ener­gi­for­bed­rin­ger der bedst betaler sig i dit hus.    

 

Hold dig opdateret med nyheder som denne

Skriv dig op til AL-Nyt, som udkommer ca. 1 gang pr. måned, og få nyheder som denne direkte i indbakken. 
Du kan til enhver tid framelde dig igen. 

Tilmeld

Relaterede artikler