11.000 ekstra kunder i 2021

Arbejdernes Landsbank er fortsat populær blandt danskerne. Banken har i 2021 oplevet en fremgang på over 11.000 ekstra kunder.

11.000 ekstra kunder i 2021

Arbejdernes Landsbank er fortsat populær blandt danskerne. Banken har i 2021 oplevet en fremgang på over 11.000 ekstra kunder.

”Hele koncernen med Arbejdernes Landsbank, AL Finans og Vestjysk Bank har oplevet fremgang og et højt ak­ti­vi­tets­ni­veau i 2021. Vi har igen i år været i stand til at tiltrække et stort antal nye kunder: Flere end 11.000 ekstra kunder er det blevet til i Arbejdernes Landsbank i 2021. Dermed fortsætter koncernen med at vokse - både organisk via kundetilgang og via opkøbet af Vestjysk Bank,” siger ordførende direktør, Gert R. Jonassen.

Høj udlånsvækst blandt boligkunder

Den ordførende direktør fremhæver især Arbejderne Landsbanks generelle udlånsvækst på 6 pct. samt en udlånsvækst på 10 pct. i realkreditlån hos Totalkredit.

”Mange af vores kunder har handlet bolig i løbet af året, og mange af vores nye kunder er også boligkunder. Vi er naturligvis meget tilfredse med, at vi kan tiltrække den kundegruppe. Med grundig rådgivning samt bankens Boligbonus og Kundekroner fra Totalkredit har et meget kon­kur­ren­ce­dyg­tigt produkt på markedet for boligkunder,” siger Gert R. Jonassen.

Han glæder sig også over, at Arbejdernes Landsbank for 13. år i træk har sat sig øverst på tronen som ”danskernes foretrukne bank” i branchens største, uafhængige kun­de­un­der­sø­gel­se fra Voxmeter, foretaget blandt kunder i landets 20 største banker.

Årets resultat

Årets resultat lander på 1.378 mio. kr. før skat og 1.329 mio. kr. efter skat, hvilket lever op til for­vent­nin­ger­ne og betegnes som meget til­freds­stil­len­de.

Resultatet afspejler et højt ak­ti­vi­tets­ni­veau, udlånsvækst på 6 pct, fortsat høj kundetilgang samt en­gangsind­tæg­ter i forbindelse med overtagelsen af ak­tie­ma­jo­ri­te­ten i Vestjysk Bank.

For­vent­nin­ger­ne til årsresultatet for 2022 ligger i niveauet 900-1.100 mio. kr. før skat. 

Relaterede artikler