Jonas løber IT-kollegerne i gang
Der var engang, hvor en IT-afdeling typisk havde ry for at være et sted med lidt for mange nørder i dårlig form. Men sådan er det ikke mere! I hvert fald ikke i Arbejdernes Landsbank, hvor IT-medarbejderne er blandt de mest aktive – endda i fællesskab - godt ført an af løbeentusiasten Jonas Manley Pedersen på 27 år, der har taget sin store fritidsinteresse med ind på arbejdspladsen.
”Her i banken begyndte det i april 2022, hvor vi var et par kolleger, der havde tilmeldte os et løb i Sorø. Nogle andre kolleger tog med for at heppe, men de fandt hurtigt ud af, at det faktisk var sjovere at løbe med end at kigge på. Så næste gang var de også med, og så er det vokset derfra. Nu er vi 10-11 kolleger i IT, der løber sammen, og det er godt en tredjedel af IT,” fortæller Jonas Manley Pedersen (yderst til venstre) fra afdelingen Udvikling & Automatisering i IT.
Løberne drager ud til mange af sæsonens store løb. I weekenden var de til halvmaraton på Storebæltsbroen, i maj var det Royal Run, senere bliver det CPH Half og DHL. Jonas og kollegaen Troels Munch Madsen er også kontaktpersoner for bankens løbeklub under ALI København.
”Det er sjovt at være flere af sted sammen. Det giver fællesskab og noget at snakke om på arbejdet. Vi har også en sjov regel om, at hvis man sætter en personlig rekord, så fejrer man det med at give kage til de andre,” fortæller Jonas Manley Pedersen.
Fælles træningsture
Selv om IT-kollegerne er på vidt forskellige løbe-niveauer, så kan de godt træne sammen. Gruppen forsøger at løbe en ugentlig træningstur sammen en eftermiddag.
”Vi løber i et langsomt tempo, så alle kan være med. I starten var der nogle, der troede, at vi løb alt for hurtigt, men så snart de prøvede at løbe med, så kom de ud over den barrikade,” siger Jonas.
”Løbervæggen"
Udvikling & Automatisering er efterhånden blevet berømte for deres løb, og der er stigende kollega-interesse for ”løbervæggen” i afdelingen, som nu er godt fyldt op med diplomer og fotos fra 13 fælles løb, som de har været til det seneste års tid.
Løbeinitiativet har også fået afdelingens 50-årige chef Lars Taagaard (nr. 2 fra venstre) til at genoptage sin egen ”løberkarriere” – nu i selskab med de yngre kolleger.
”Det giver meget til det sociale, for vi snakker jo meget om løb både før og efter. Det giver godt humør, og vi bliver selvfølgelig også sundere, lidt slankere og mere friske i hovederne,” siger Lars Taagaard.
”Løbeglæden er heldigvis også begyndt at smitte af, så vi begynder at få kolleger med fra andre afdelinger. Det er kun fedt, at de ikke bare er vores afdeling. Andre chefer siger til mig, at de ville ønske, at de havde noget tilsvarende, for de kan jo se, at det giver noget positivt. Både fysisk, mentalt og socialt.”
Pizza, cola og usund livsstil
IT-direktør Henrik Poulsen er en af de begejstrede chefer, og han hæfter sig især ved udviklingen:
”Tidligere var IT-medarbejdere ofte synonym med pizza, cola og usund livsstil. Men lige nu er de faktisk nogle af de mest aktive løbere i hele banken. Løb er blevet til et socialt og sundt samlingspunkt i IT-afdelingen. Det er både nye og gamle medarbejdere, der begynder at tilvælge løb. Også selv om de ikke har løbet så meget før,” siger IT-direktør Henrik Poulsen.
Jonas nærmer sig eliten
Tilbage til primus motor Jonas Manley Pedersen. For ham er løb en livsstil, der fylder det meste af hans fritid. Nogle af os fik øje på ham, da han var inviteret i studiet til TV2’s dækning af Royal Run for at give gode råd om løb.
Han har en Youtube-kanal om løb med 2.400 følgere, en Instagram med 2.000 følgere og podcasten ”Løbeakademiet” med sin kæreste. De mødte selvfølgelig også hinanden gennem deres fælles interesse for løb.
Han begyndte selv at løbe som 16-årig i Gundsømagle, da hans mor forærede ham et par løbesko og insisterede på, at han skulle lave noget fysisk, da han var stoppet med badminton og fodbold. Jonas fandt hurtigt ud af, at han kunne blive ret god, bl.a. med lidt hjælp fra en personlig træner i starten, der kunne lægge et løbeprogram. I dag nærmer Jonas sig løbeeliten i Danmark.
”Min drøm er at komme under 1,10 på en halvmaraton. Det er noget særligt, hvis man kan sige 69 minutter. Min bedste tid er 1,11,55, så der er stadig meget arbejde. CPH Half i september er mit første eliteløb, og her håber jeg at komme ned på 1,11. Og så måske under de 1,10 næste år. Det er svært og hårdt at kappe tid af, når vi er helt dernede.