Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Turbulent 2020 giver ekstra anledning til at kaste et blik på forskudsopgørelsen

Turbulent 2020 giver ekstra anledning til at kaste et blik på forskudsopgørelsen

17. november 2020
Gå til nyhedsoversigt

Skattestyrelsen åbner traditionen tro for næste års forskudsopgørelse i november. Det sker helt præcist i dag den 17. november, hvor det bliver muligt at se og rette i sin forskudsopgørelse for 2021 på skat.dk, og med Coronakrisens indtog giver det en ekstra anledning til at rette øjnene mod, hvad der står trykt i ens forskudsopgørelse.

Det har været et turbulent år på mange fronter som følge af Coronakrisen. Ledigheden eksploderede da krisen brød ud og nåede sit foreløbige toppunkt i sommer, hvor ledigheden var steget med mere end 50.000 personer. Siden er der faldet mere ro over ledigheden, som dog stadig er højere end før vi gik ind i krisen, og det understreger, at mange har oplevet ændringer i deres indtægt i løbet af året. Coronakrisen har også medført øget brug af hjemmearbejde, hvilket kan betyde at visse pendler færre dage om ugen, som indvirker på befordringsfradraget.

Retter vi blikket mod boligmarkedet, så tegner 2020 sig for ca. 88.000 bolighandler allerede, hvilket er rekord på trods af, at vi mangler to måned af året. I tillæg har 2020 tilmed budt på flere mindre konverteringsbølger, hvor boligejerne har opnået markante rentebesparelser. Både boligkøbere- og sælgere, og dem som har nedkonverteret, bør derfor også kaste et blik på forskudsopgørelsen og rentefradraget.

Forskudsopgørelsen er en oversigt over, hvad Skattestyrelsen forventer, man skal betale i skat i 2021. Man skal selv sørge for, at forskudsopgørelsen stemmer, så det er en god idé at tjekke, at tallene i forskudsopgørelsen passer, da de i udgangspunktet bygger på oplysninger fra forskudsopgørelsen fra 2019.

Læs den fulde analyse her.