Opmuntrende tal for den tyske økonomi – forventninger rammer højeste niveau i 20 år

Set med danske øjne er det glædeligt.

Eurozonens økonomi skrumpede på ny i 1. kvartal

Nye tal fra den tyske økonomi viser, at den tyske økonomi fortsat vurderes i bedre forfatning. For­vent­nin­ger­ne til økonomien om 6 måneder stiger til højeste niveau i over 20 år og vurderingen af den økonomiske situation stiger for 3. måned i streg. Det viser dagens ZEW-indeks, som består af analytikernes vurdering af den økonomisk situation, og derfor kan ses som en indikator på selvsamme.

Set med danske øjne er det glædeligt, at den tyske økonomi vurderes som værende i fremgang, da Tyskland er en af vores vigtige han­dels­part­ne­re. Den tyske eksport beskæftiger ca. 110.000 danske arbejdspladser. Det skulle også gerne gå bedre for tysk økonomi i 2. kvartal da økonomien skrumpede med 1,7 procent i 1. kvartal ift. kvartalet før.

Vurderingen af den nuværende økonomiske situation stiger fra - 48,8 i april til -40,1 i maj. Der var forventet en stigning til -41,1 hvorfor tallene overrasker positivt. Den tyske økonomi slås ligesom så mange andre også med effekterne af coronakrisen. Den tyske servicesektor har det derfor svært, mens den tyske industri står i et buldrende opsving. Med dagens tal bliver det også analytikernes bedste vurdering af økonomien siden krisen startede.

For­vent­nin­ger­ne til den tyske økonomi stiger til 84,4 i maj fra 70,7 i april – indekset rammer derved det højeste niveau siden februar 20000. Der var forventet en stigning til 72, hvorfor dagens tal bestemt er en glædelig overraskelse. Forventninger til den tyske økonomi ligger på meget høje niveauer, men det er også svært ikke at være optimistisk omkring udsigterne. Vac­ci­neud­rul­nin­gen betyder økonomien kan åbne mere op, og forbrugerne kan derved vende tilbage til en normal hverdag. Efter et år hvor for­brugs­mu­lig­he­der­ne har været begrænset, er der så sandelig også potentiale til, at forbrugerne går ud og skaber en forbrugsfest de kommende kvartaler. Vi er også optimistiske på den tyske økonomis vegne, da den stærke industri vil være med til at hjælpe en svækket ser­vi­ce­in­du­stri igennem genopretningen.

Relaterede artikler