Antallet af nytilmeldte ledige falder fortsat

Dagens tal ender tæt på det forventede.

IMF skruer op for optimismen – Europa falder bagud

Friske tal fra USA viser, at der i sidste uge var 444.000 nytilmeldte ledige i USA. Det er et fald fra foregående uges 478.000 nytilmeldte ledige. Det var forventet, at 450.000 amerikanere ville tilmelde sig ledighed, hvorfor dagens tal ender tæt på det forventede. Der nu tredje uge, at antallet af nytilmeldte ledige falder.

Antallet af nytilmeldte ledige amerikanere falder i øjeblikket uge for uge, og det er en virkelig god nyhed. I starten af krisen toppede de ugentlige tilmeldinger med over 6 mio., hvor de værste uger under finanskrisen til sammenligning aldrig kom over 700.000 nytilmeldte. Antallet af ledige er dog stadig ca. dobbelt så højt som inden krisen, og udover de 440.000 tilmeldinger skal vi yderligere tillægge de ledige, som er på særlige pandemi ordninger.

Selvom den seneste ar­bejds­mar­keds­rap­port skuffede, så viser antallet af nytilmeldte heldigvis, at der er fremgang i den amerikanske økonomi. Højt humør i erhvervslivet og stærke detailsalgstal vidner også om en økonomi i fremgang. Vores prognose er, at den amerikanske økonomi i år vil vokse med hele 6,4 procent efterfulgt af 4 procent næste år. Den imponerende vækst betyder, at den amerikanske økonomi allerede i år vil være tilbage på det niveau økonomien havde inden krisen indtraf.

Amerikansk økonomi er blevet vigtigere gennem de senere år, og er alene siden 2018 vokser med 28 procent. Det betyder, at i dag er omkring 90.000 danske arbejdspladser knyttet op på den danske eksport, hvorfor det også er glædeligt med positive amerikanske tal set med danske øjne.

Relaterede artikler