Rekordmange turistovernatninger

Det er populært at overnatte i Danmark. Rekordmange gjorde det i hvert fald i 1. kvartal.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der i marts var 3,74 mio. overnatninger i danske feriehuse, hoteller, campingpladser, vandrerhjem og feriecentre. Det bringer antallet af overnatninger i 1. kvartal op på 8,06 mio., hvilket er rekordhøjt for et 1. kvartal. Det skal dog med, at dele af påsken faldt i slutningen af marts i år, og sam­men­lig­nin­gen tilbage i tid derfor udfordres af dette. Det ændrer dog ikke på, at antallet af overnatninger også var rekordhøjt i januar og februar i år. Statistikken går tilbage til 2004.

Det er populært at overnatte i Danmark. Rekordmange gjorde det i hvert fald i 1. kvartal, og det er især hotellerne der modtager mange overnattende gæster på denne tid af året. Vi har de seneste par år set antallet af overnatninger slå rekord på rekord, men med den stærke indledning på 2024, så er der ikke noget, som tyder på, at rekordernes tid er forbi.

Det er især hotellerne, som trækker antallet af overnatninger i 1. kvartal, hvilket giver god mening, da vi er udenfor højsæsonen. 3,46 mio. overnatninger var der på hotellerne i 1. kvartal, hvilket også er rekordhøjt for et 1. kvartal. De øvrige aktører klarer sig dog også ganske glimrende.

Der findes ikke bookingtal for hoteller, campingpladser, feriecentre og vandrerhjem, men hvis vi skeler til bookingtallene for antal bookede uger i danske feriehuse i den resterende del af 2024, så ser det ud til, at også i år kommer til at byde på travlhed. Ved udgangen af marts var der i alt booket 447.692 husuger til den resterende del af 2024. Det er 0,2% højere end på samme tidspunkt sidste år. Det vidner om, at 2024 kan vise sig lige så stærk på antallet af overnatninger som 2023 og 2022.

Relaterede artikler