Massiv stigning i industriproduktionen

April stod for den største stigning i industriens produktion i næsten 8 år.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske in­du­stri­pro­duk­tion steg kraftigt i april. Produktionen var 11,3% højere i forhold til måneden før. Dog har tallene for vane at svinge meget fra måned til måned, men ikke desto mindre er det her en stigning, der virkelig springer i øjnene.

Hold fast en kraftig stigning. April stod for den største stigning i industriens produktion i næsten 8 år. Det betyder samtidig, at produktionen aldrig er noteret højere end med de her tal. Man skal dog være en smule varsom med at konkludere alt for meget på de enkelte måneders tal, da udsvingene kan være ret store. Til sammenligning var der et mærkbart dyk måneden forinden.

Massive udsving eller ej, så er det overordnede indtryk rigtig fornuftigt. Me­di­ci­nal­sek­to­ren trækker igen en kæmpe del af stigningen og voksede med 21% alene i april. Men det er ikke alene medicin, og faktisk steg produktionen i 11 ud af industriens 12 underbrancher. In­du­stri­pro­duk­tio­nen uden medicin voksede med 5,7% i april, hvilket i sig selv er ret så imponerende. Det er også noget, som kan give genlyd i de bredere nøgletal for dansk økonomi.

Den samlede in­du­stri­pro­duk­tion var i april 19% højere sammenlignet med samme måned for et år siden. Og trækker man medicin ud, så er in­du­stri­pro­duk­tio­nen løftet med 15% på et år.

Relaterede artikler