Lidt flere ledige i februar

Ledigheden har peget svagt op det seneste halvandet års tid, men stigningen er yderst begrænset.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal viser, at ledigheden steg med 287 personer i februar, når der tages højde for sæson. Det viser le­dig­heds­in­di­ka­to­ren fra Danmarks Statistik. Der er i dag 86.883 ledige i Danmark. Le­dig­heds­pro­cen­ten var i februar uændret på 2,9%.

Ledigheden stiger en lille bitte smule. Ledigheden har peget svagt op det seneste halvandet års tid, men stigningen er yderst begrænset i sig selv. Det samlede udtryk fra ar­bejds­mar­ke­det er uændret og den, at det ser rigtig fornuftigt ud. Samtidig stiger beskæftigelsen til nye rekorder. Så der er ingen alarmklokker i dagens mindre le­dig­heds­stig­ning.

Gennem de seneste 16 måneder er ledigheden steget i 15 af dem. I den periode er der kommet godt 10.000 flere ledige i Danmark.

Nye rekorder i beskæftigelsen har været med til at holde ledigheden i kort snor. I 2023 kom der mere end 30.000 flere personer i arbejde. Samtidig holder antallet af stil­lings­op­slag et pænt niveau, hvor der i dag bliver flere stillinger op end før corona.

Økonomien viser bredt set stadig pæne takter. Sidste års modvind med høj inflation, stigende renter og økonomisk usikkerhed ramte dansk økonomi i et solidt udgangspunkt. Der er absolut ingen tvivl om, at ar­bejds­mar­ke­det har vist sig fra sin stærke side og meget peger på en blød landing.

Relaterede artikler