Ledigheden står bomstille

Det sker efter halvandet års tid med stigende ledighed, som i sig selv har været nogenlunde begrænset.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden faldt med minimale 26 personer i marts, når der tages højde for sæson. Det kan bedst kendetegnes som uændret. Der er i dag 86.487 ledige i Danmark. Le­dig­heds­pro­cen­ten var i marts uændret på 2,9%.

Ledigheden har stået bomstille de seneste tre måneder. Det sker efter halvandet års tid med stigende ledighed, som i sig selv har været nogenlunde begrænset. Det samlede indtryk af ar­bejds­mar­ke­det er yderst fornuftigt. Beskæftigelsen sætter rekorder, og der bliver slået stadig flere nye stillinger op på det danske jobmarked.

Nye rekorder i beskæftigelsen har været med til at holde ledigheden i kort snor. I februar steg beskæftigelsen mærkbart med mere end 5.300 personer efter en også pæn stigning i januar på godt 4.200 personer. Utrolig flotte takter.

Antallet af nye stil­lings­op­slag holder også stadig et flot niveau. Antallet af nye stil­lings­op­slag er steget i fem ud af de seneste seks måneder og i perioden vokset med næsten 20%. Der bliver fortsat slået flere stillinger op end før corona, så der er stadig pæn efterspørgsel efter arbejdskraft.

Økonomien viser bredt set stadig pæne takter. Sidste års modvind med høj inflation, stigende renter og økonomisk usikkerhed ramte dansk økonomi i et solidt udgangspunkt, og der er absolut ingen tvivl om, at ar­bejds­mar­ke­det har vist sig fra sin stærke side. Meget peger på en mild landing for økonomien.

Relaterede artikler