Flot afkast i maj til pensionsopsparerne

Pensionsafkastet lød på gedigne 50 mia. kr. i maj.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Nationalbanken viser, at forsikrings- og pen­sions­sek­to­ren i maj fik et positivt afkast på 49,6 mia. kr. Det er 6. gang på 7 måneder, at pen­sions­af­ka­stet er positivt. Statistikken går tilbage til 2015*.

Pen­sions­af­ka­stet lød på gedigne 50 mia. kr. i maj. Der har været næsten uafbrudt fremgang siden november sidste år, og det er især ak­tie­mar­ke­der­ne som leverer det solide afkast i den periode. De positive afkast falder på et ganske tørt sted efter et brat fald i afkastet i 2022, hvor der blev barberet godt og grundt af danskernes pen­sions­op­spa­rin­ger.

Siden statistikkens begyndelse i 2015 er afkastet positivt med 1.207 mia. kr. Det dækker dog over nogle pæne udsving undervejs. I 2022 var afkastet således negativt med ca. 700 mia. kr., mens det i 2018 var tæt på et rundt nul. Sidste år lød afkastet på 332 mia. kr., mens det indtil videre lyder på 95 mia. kr. i år.

Når det både kan gå op og ned undervejs, når man investerer, så er det vigtigt, at man har det lange sigte på. Det har de fleste, når vi taler pen­sions­op­spa­ring, da de fleste først skal bruge pengene et godt stykke ude i fremtiden. Derfor er der plads til udsving undervejs, og at afkastene kan vende på en tallerken. Det skal man huske på, når det går vildt for sig på de finansielle markeder.

* Afkastet af in­ve­ste­rin­ger­ne, afspejler ikke kun det afkast der har været på den danske pensionsformue for livs- og pen­sions­sel­ska­ber­ne, men ligeledes afkastet på bl.a. selskabernes egenkapital, hensættelser til risikodækning mv.

Relaterede artikler