Flere stillinger for jobsøgende

Antallet af nye stillingsopslag er steget i fire ud af de seneste fem måneder.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Friske tal fra Jobindsats viser, at der blev slået 26.372 nye stillinger op i februar. Det er 3% færre end i januar, men tager vi højde for sæson er der omvendt tale om en stigning på 4%.

Jobsøgende danskere har fortsat mange stillinger at vælge mellem. Antallet af nye stil­lings­op­slag er steget i fire ud af de seneste fem måneder. Nogle områder i dansk økonomi er droslet ned i tempo, men foreløbigt er der stadig pæn efterspørgsel på arbejdskraft fra virksomhederne.

Der var samlet 48.400 ledige stillinger at vælge mellem for jobsøgende danskere i februar, og antallet er vokset gennem de seneste fire måneder, når der tages højde for sæson. I løbet af de seneste fire måneder er det samlede antal af ledige stillinger vokset med 10%.

Beskæftigelsen steg med 31.000 personer gennem 2023, og er højere end nogensinde før. Ledigheden har omvendt generelt peget op gennem de seneste to år, men det betyder ikke, at ar­bejds­mar­ke­det ligefrem er gået i stå, og ledigheden er kun steget svagt i perioden.

Inflation, ren­testig­nin­ger og usikkerhed har bragt modvind til den danske økonomi. Men dansk økonomi klarer sig ganske flot med udsigt til blød landing, som også afspejler sig i den fortsat høje efterspørgsel efter arbejdskraft. Siden toppen i november 2021 er antallet af ledige stillinger dog faldet med 28%. Det siger imidlertid mere om det ekstremt høje niveau, som vi dengang kom fra. Og der er fortsat næsten 20% flere nye stil­lings­op­slag at vælge mellem for jobsøgende danskere sammenlignet med tiden før corona.

Relaterede artikler